23948sdkhjf

Mer vård för Kinnevik

Kinnevik investerar 12,5 miljoner dollar i det digitala vårdbolaget Livongo Health. Det blir investmentbolagets andra satsning på sjukvård.

Investeringen på 12,5 miljoner dollar är en del av en kapitalrunda på totalt 52,5 miljoner dollar. Investeringen ger Kinnevik ett ägande på 3,5 procent i det amerikanska startupbolaget.

- Livongo är vår andra investering inom sjukvård, en sektor där vi ser möjligheter för tekniska plattformar att leverera bättre resultat till mer överkomliga priser, sa Joakim Andersson, tillförordnad vd för Kinnevik i ett pressmeddelande.

Kinneviks första investering i sjukvårdssektorn gjordes förra året då bolaget investerade 120 miljoner kronor i det digitala vårdbolaget Babylon health. ett bolaget som erbjuder AI-rådgivning till patienter och läkarbesök via videolänk.

Livongo erbjuder digitala lösningar för kroniker, bland annat en digital plattform för diabetespatienter som innefattar mätning av blodglukosnivåer med återkoppling i realtid och tillgång till expertrådgivning. Till den digitala plattformen finns i dag cirka 25 000 patienter knutna.

- Diabetes är en stor och växande livslång diagnos som kräver en övergripande planering för att möta patientens behov. Vi har imponerats av Livongos plattform och deras inverkan på diabetesmarknaden i USA och är glada över att samarbeta med ledningen för att bygga en världsledande aktör inom kronisk vård på lång sikt, kommenterar Joakim Andersson.

Livongo Health är baserat i Kalifornen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066