23948sdkhjf

Fortsatt satsning på nyanlända apotekare

Arbetsförmedlingen har delat ut 4,5 miljoner kronor till ett projekt som ska underlätta för nyanlända apotekare att komma in på arbetsmarknaden.

Läkemedelsakademin har tillsammans med Sveriges Farmaceuter, Almega och Svensk Handel sökt och beviljats Främjandemedel. Det är inte första gången man får pengarna och liksom tidigare kommer de att användas för att översätta Läkemedelsakademins e-kurser inom farmakoterapi till arabiska. I år kommer man även göra en stor satsning på träning i yrkessvenska och fördjupa och utvidga kursen i apotekssvenska. Totalt har man fått 4,5 miljoner kronor, som också kommer att utgöra stöd för dem som ska göra universitetens kunskapsprov eller genomgå kompletteringsutbildningar för att få svensk legetimation.

– Det är mycket

glädjande att vi ännu ett år har fått förtroende att fortsätta detta viktiga arbete med att förkorta nyanlända apotekares väg till arbetslivet. Ett arbete som även uppmärksammades internationellt vid FIP-kongressen förra året, säger Karin Meyer, vd Apotekarsocieteten i ett pressmeddelande.

Varje år kommer ett stort antal apotekare till Sverige från Syrien och andra länder utanför EU, samtidigt som det är brist på farmaceuter på den svenska arbetsmarknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062