23948sdkhjf

Öppnar i Kanada

För ökad expansion öppnar under hösten medtechjätten Sectra ett försäljningskontor i Kanada.

Med utökad lokal närvaro kan Sectra enklare anpassa sina erbjudanden för kanadensiska arbetsflöden inom sjukvården, som i mycket liknar de europeiska, och därmed fortsätta expandera på den kanadensiska marknaden.

– Att växa på den kanadensiska marknaden genom att starta ett dotterbolag är en del i vår långsiktiga expansionsplan. Kanada har en liknande struktur inom sjukvården som Europa och passar för fler av Sectras produkter än de vi säljer i USA. Vi har därutöver en väldigt hög kundnöjdhet i Kanada, men har trots det en relativt liten marknadsandel, något som vi tror vi kan förbättra genom utökad lokal närvaro, säger Torbjörn Kronander, vd på Sectra i en kommentar.

Bolaget finns redan sedan tidigare på den kanadensiska marknaden men då via ett kontor beläget i USA. Vd för Sectra i Kanada blir Kjetil Nilsen. Kjetil har över femton års erfarenhet i branschen, varav tio år på Sectra. Under de senaste sex åren har han varit försäljningschef på Sectras norska bolag.

– Kjetil Nilsen har en gedigen erfarenhet av branschen och har ansvarat för många av de största installationerna i Norge. Hans branscherfarenhet och kunnande i kombination med hans ledarskapsbakgrund gör att han har det som krävs för att starta upp och driva vårt första kanadensiska kontor, säger Torbjörn Kronander.

Kontoret kommer att ligga i Toronto och beräknas vara igång i september 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078