23948sdkhjf

Karolinska digitaliserar fängelser

Universitetssjukhuset har inlett samarbete om digital lösning för Kriminalvården.

Samarbetet, som bygger på en digital plattform och videoteknik, möjliggör för patienter att få snabb behandling och direkt möta läkare. I ett första skede så erbjuds detta för patienter med diagnosen Hepatit C. Projektet omfattar alla anstalter i Stockholmsområdet.

– Vi vill möta patienten och erbjuda en jämlik vård för alla patienter. Det här är ett nytt sätt att arbeta med innovation och vi vill här skapa en plattform för dialog mellan vården och industrin, säger Fredrik Öhrn, verksamhetsutvecklare Innovation på Karolinska Universitetssjukhuset i ett pressmeddelande.

Projektet bygger på videoteknik där vård och specialister blir tillgängliga för Kriminalvården på ett sätt som inte gjorts tidigare. Direkt efter möte med sjuksköterska får patienten genom ett videobesök möta läkare.

– Vi vill kunna erbjuda patienter vård på ett sätt som bäst passar dem och deras situation. Hittills är det väl emottaget och i förlängningen så ser vi stora vinster i form av snabbare vård och även kostnadsbesparingar säger Lars Håkan Nilsson, Medicinsk Rådgivare Kriminalvården.

Ett samarbete har skapats där alla läkemedelsföretag som tillverkar medicin för Hepatit C deltar och får möjlighet att interagera och komma med förslag på nya arbetssätt och ny teknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096