23948sdkhjf

Ny vd i Active biotech

Active biotechs styrelse har utsett bolagets nuvarande forskningschef till ny vd.

Helén Tuvesson tillträder tjänsten den 1 juli och efterträder Tomas Leanderson som varit bolagets vd sedan 2008.

Helén Tuvesson drygt 20 års erfarenhet på olika positioner inom läkemedelsindustrin och har en bred erfarenhet inom läkemedelsutveckling. Hon har haft olika seniora befattningar inom Active biotech och har sedan 2011 varit ansvarig för bolagets forskning och utveckling.

– Jag är stolt och glad att vi i Helén Tuvesson har en intern kandidat som kan ta över rollen som vd, vilket säkerställer kontinuitet och en kontrollerad överlämning. Hon har en varit instrumentell i de förändringar som genomförts i bolaget under 2016/2017 och har en gedigen branscherfarenhet och jag är övertygad om att hon har de kvaliteter som krävs för att utforma bolagets framtidsstrategi och utnyttja bolagets möjligheter på bästa sätt, säger styrelseordförande Mats Arnhög i ett pressmeddelande.

När Tomas Leanderson tog över vd-jobbet efter Sven Andréasson 2008 kom han också från posten som forskningschef i bolaget. Han kommer att stå till bolagets förfogande under en övergångsperiod.

– Jag är mycket glad och samtidigt ödmjuk inför förtroendet att leda Active biotech vidare. Jag är väl förtrogen med företagets projekt och dess potential och ser fram emot att utveckla portföljen vidare och skapa värden för bolaget säger Helén Tuvesson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097