23948sdkhjf

Immunovia etablerar huvudkontor i USA

Immunovia har valt Boston som etableringsort för sitt amerikanska huvudkontor.

Inför sin etablering av huvudkontor för den amerikanska verksamheten, har Immunovia valt Boston som hemort. I de kontrakterade lokalerna kommer bolaget att inrymma ett referenslaboratorium för att täcka östra USA, samt verksamhet för marknadsetablering, försäljning och kundsupport. Erfaren personal har rekryterats för att se till att man kommer upp i både kapacitet och kvalitet inför marknadsintroduktionen under andra halvan av 2018.

– Marknadsintroduktionen av Immray Pancan-d, som är vårt blodbaserade test för tidigare upptäckt av pankreascancer, är högsta prioritet för Immunovia. Vi är därför mycket nöjda och exalterade över att kunna tillkännage etableringen av vårt huvudkontor för vår amerikanska verksamhet i Boston, som är världens viktigaste bioteknikcentrum. Vi har dessutom lyckats rekrytera ett mycket erfaret team med ansvar för etableringen och driften av Immunovias egna referenslaboratorium med kapacitet att täcka östra USA. Det nya teamet adderar till vårt marknadsetableringsteam i USA som också lokaliseras i våra nya lokaler i Boston. Detta östkustbaserade laboratorium kompletterar vårt tidigare samarbete med Knight diagnostic laboratories i Portland, som täcker västra delen av USA. Detta är ett viktigt steg i vår amerikanska kommersialiseringsstrategi, säger Mats Grahn vd för Immunovia, i ett pressmeddelande.

Immunovia grundades 2007 av forskare från Institutionen för immunteknologi vid Lunds universitet och Create health, strategiskt centrum för translationell cancerforskning i Lund. Bolaget offentliggjorde i mitten av juni en tidsplan för sin ansökan om att noteras på Nasdaq Stockholms huvudmarknad. I dag handlas Immunovias aktier på First north.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062