DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/avtal-licens-fou/skapar-franskt-dotterbolag/

Skapar franskt dotterbolag

Neurovive etablerar ett dotterbolag i Lyon som ett steg i ett utökat franskt samarbete.

Bioteknikbolaget Neurovive Pharmaceutical har etablerat ett dotterbolag i franska Lyon som ett led i en utökning av det pågående samarbetet med Hospices Civils de Lyon, HCL, och professor Michel Ovize, ledare för det franska Opera-programmet. Samarbetet kommer nu även inkludera läkemedelsutveckling för strokebehandling.

Skapandet av en juridisk enhet i Frankrike sammanfaller med det förberedande arbetet inför en eventuell lansering av bolagets produkt Ciclomulsion, heter det i ett pressmeddelande.

Neurovives pågående samarbete med HCL och professor Michel Ovize är inom kardiovaskulära sjukdomar som hittills fokuserat på hjärtrelaterade sjukdomar.

Etableringen av ett dotterbolag i Frankrike ger möjlighet att delta som industriell partner i ansökningar om nationella medel i landet, RHU-anslag. En ansökan som kan ge uppemot tio miljoner euro under en femårsperiod där Neurovive ingår tillsammans med HCL och ytterligare industriella partners är redan inlämnad.

Besked för denna ansökan väntas troligtvis under hösten men det finns en risk att ansökan avslås och att konsortiet inte erhåller något anslag, skriver Neurovive.

Neurovive Pharmaceutical fokuserar på produkter inom mitokondriell medicin. Ciclomulsion verkar genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna mot stress. Produkten utvärderas för tillfället i kliniska fas III-studier med fokus på skydd av hjärtat, njurarna och hjärnan i samband med akuta skador.

Läs mer om Neurovive Pharmaceutical.

 

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT

 • avtalSprint avtalar med Petra

  Tecknar miljardavtal för projekt inom tumörmetabolism.

 • I september kommer Orexos sublinguala tablett Zubsolv att lanseras i USA. Tabletten ska användas vid behandling av opiatberoende.Positivt för Orexo

  USA ger grönt ljus för fler behandlingar mot opiatberoende, samtidigt som Orexo tecknar avtal om marknadsföringen av Zubsolv utanför landet.

 • Det danska läkemedelsbolaget Leo Pharma skär ner för att möta den ekonomiska oron.Astra avtalar med Leo

  Läkemedelsjätten AstraZeneca har tecknat ett nytt licensavtal med danska Leo Pharma, som utvecklar behandlingar för olika hudsjukdomar. Avtalet gäller två av bolagets läkemedelskandidater.

 • domstol-468-x-200Genovis förlikas med Promega

  Når en uppgörelse och tecknar globalt licensavtal.

 • avtal-200-x-140Sprint i nytt samarbete

  Testar nya substanser mot AML tillsammans med KI-grupp.

 • avtalHolländskt avtal för Sectra

  Medtechbolaget har tecknat ett flerårigt avtal med ett holländskt sjukhus som omfattar bolagets sjukhusövergripande IT-system för bildhantering.

 • avtal-200x140Cobra och Alligator utökar samarbete

  Cobra tar fram cellinje för tillverkning av antikroppar till Alligator.

 • labb-200-x-140Idogen i nytt samarbete

  Testar bolagets substanser mot reumatoid artrit.

 • Jørgen KelkjærFler använder distributör

  Allt fler mindre life science-bolag använder sig av distributörer för att nå ut på de nordiska marknaderna, säger Jørgen Kelkjær, chef för Norden och Baltikum på distributionsbolaget Mediq, som nyligen inlett ett samarbete med amerikanska Acelity.

 • avtal-200x140AstraZeneca tecknar avtal

  Utlicensierar giktläkemedlet lesinurad i Europa, Latinamerika och USA.