DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/emission/cortendo-tar-in-norska-pengar/

Cortendo tar in norska pengar

Behöver ta in mer kapital för att klara sig året ut.

Det svenska forskningsföretaget Cortendo är noterat på den norska börsen och genomför just nu en nyemission som kan ge bolaget 3,34 miljoner kronor före emissionskostnader.

Cortendo utvecklar kortisolbaserade läkemedel för behandling av Cushings syndrom, diabetes och sjukdomar i det metabola systemet. Bolaget har sex läkemedelskandidater i pipeline och är beläget i Göteborg.

Pengarna från emissionen ska gå till att driva verksamheten då bolaget räknar med att nuvarande kassan räcker fram till början av tredje kvartalet i år. Skulle emissionen bli fulltecknad tror bolaget att de klarar sig fram till slutet av det tredje kvartalet och spår därför att de kommer att behöva ta in ytterligare kapital för att klara den kommande tolvmånadersperioden. Men om det blir genom ytterligare nyemissioner eller ej får tiden utvisa eftersom att bolaget hoppas kunna teckna partneravtal och eller sälja delrättigheter till sina forskningsprojekt under tiden.

I den aktuella emissionen säljs aktien till en teckningskurs på 1,15 kronor och emissionen är öppen mellan den 12 april och 3 maj.

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT