DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/emission/tar-in-45-miljoner/

Tar in 45 miljoner

A1M Pharma tankar kassan för fortsatt utveckling av diagnostik och behandling mot havandeskapsförgiftning.

Den 15 april inleds teckningsperioden för forskningsbolaget A1M Pharmas nyemission. Bolaget är baserat i Lund och listat på Aktietorget. Emissionen godkändes av bolagets styrelse i går onsdag med villkoret att den även godkänns vid en extra bolagsstämma måndagen 30 mars.

I den planerade emissionen ger ett innehav av elva befintliga aktier rätt till att teckna en unit. En unit berättigar teckning av två aktier samt en vederlagsfri teckningsoption av serie TO 1 till ett värde av elva kronor. Det innebär att teckningskursen per aktie är 5,50 kronor.

88 procent av emissionen är garanterad i dagsläget. Teckningstiden sträcker sig från 15 till 27 april och vid fullteckning kan bolaget tillföras 29 miljoner kronor. Teckningsoptionen TO 1 handlas på Aktietorget mellan 9 juni och 24 november.

Utöver detta planeras en riktad emission som kan ge ytterligare 4,7 miljoner kronor. Dessutom kan 2,6 miljoner tillföras genom utnyttjande av teckningsoptioner. Allt som allt innebär det att A1M Pharma som mest kan få in 44,8 miljoner kronor före emissionskostnader. Syftet med de pengar som tas in är att stärka kassan för att hålla en hög takt i företagets utvecklingsarbete.

A1M Pharma tar fram läkemedel med proteinet alfa-1-mikroglobulin, A1M, som utgångspunkt. Det är ett kroppseget protein med antioxidativa och vävnadsreparerande egenskaper. Bolagets huvudfokus ligger på diagnos och behandling av havandeskapsförgiftning, preeklampsi.

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT