DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/emission/tar-in-45-miljoner/

Tar in 45 miljoner

A1M Pharma tankar kassan för fortsatt utveckling av diagnostik och behandling mot havandeskapsförgiftning.

Den 15 april inleds teckningsperioden för forskningsbolaget A1M Pharmas nyemission. Bolaget är baserat i Lund och listat på Aktietorget. Emissionen godkändes av bolagets styrelse i går onsdag med villkoret att den även godkänns vid en extra bolagsstämma måndagen 30 mars.

I den planerade emissionen ger ett innehav av elva befintliga aktier rätt till att teckna en unit. En unit berättigar teckning av två aktier samt en vederlagsfri teckningsoption av serie TO 1 till ett värde av elva kronor. Det innebär att teckningskursen per aktie är 5,50 kronor.

88 procent av emissionen är garanterad i dagsläget. Teckningstiden sträcker sig från 15 till 27 april och vid fullteckning kan bolaget tillföras 29 miljoner kronor. Teckningsoptionen TO 1 handlas på Aktietorget mellan 9 juni och 24 november.

Utöver detta planeras en riktad emission som kan ge ytterligare 4,7 miljoner kronor. Dessutom kan 2,6 miljoner tillföras genom utnyttjande av teckningsoptioner. Allt som allt innebär det att A1M Pharma som mest kan få in 44,8 miljoner kronor före emissionskostnader. Syftet med de pengar som tas in är att stärka kassan för att hålla en hög takt i företagets utvecklingsarbete.

A1M Pharma tar fram läkemedel med proteinet alfa-1-mikroglobulin, A1M, som utgångspunkt. Det är ett kroppseget protein med antioxidativa och vävnadsreparerande egenskaper. Bolagets huvudfokus ligger på diagnos och behandling av havandeskapsförgiftning, preeklampsi.

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT

 • Jan NilssonHan tar över på CombiGene

  Jan Nilsson från NeuroVive är ny vd på genterapibolaget.

 • affarsman-vd-chef-200x140Immunicum byter vd

  Carlos de Sousa tar över rodret på biotechbolaget efter Jamal El-Mosleh.

 • avtal-skaka-hand-200x140Smile stärker teamet

  Lina Boreson tar plats som affärsrådgivare på life science-inkubatorn Smile, som bytte namn från Lund Life Science Incubator i maj.

 • peter-zerhouni-pengar-indexTar in 250 miljoner

  - Klinisk utveckling i sen fas kostar mycket pengar och därför väljer vi att noteras just nu, säger Peter Zerhouni, vd på Index Pharmaceuticals som genomför en emission för att finansiera bolagets kliniska fas IIb-studie med läkemedelskandidaten cobitolimod mot ulcerös kolit.

 • gammal-alzheimer-200-x-140Lägger ner alzheimerprojekt

  Alzinovas partner drar sig ur projekt kring diagnostik av Alzheimers sjukdom.

 • patient-lakare-klinisk-studie-200x140Nytt i ledningen på Kancera

  Niclas Brynne leder bolagets kliniska utveckling.

 • mote-innovationsrad-468-x-200Ny arbetsmodell ska ge nya bolag

  - Jag är säker på att alla större företag har idéer som de av strategiska skäl väljer att inte vidareutveckla på egen hand, säger Magnus Björsne från AstraZeneca, som i ett nytt Vinnova-finansierat pilotförsök ska bidra med nedlagda innovationer som kan leda till nya bolag.

 • avtalBioArctic samarbetar med Abbvie

  Utvecklar nya behandlingar mot Parkinsons sjukdom.

 • Pontus-Forsell-AlzeCure-Jersey-468x200Visar lovande ny mekanism mot alzheimer

  ”Vi är nära ett genombrott i kampen mot Alzheimers sjukdom.” Det var budskapet från Pontus Forsell, forskningschef på AlzeCure, vid mötet 17th International Conference on Alzheimer’s Drug Discovery som just avslutats i Jersey City, New Jersey.

 • Magnus-Ahlgren-varumarke-PRVVarumärke en het fråga för läkemedelsbolagen

  - Det får inte vara förväxlingsbart med tidigare varumärken och heller inte väcka anstöt eller bryta mot lagen, säger Magnus Ahlgren, juristchef på PRV:s design- och varumärkesavdelning, om vad man bör tänka på när man väljer varumärke för sitt läkemedel.