DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/finansiella-rapporter-arkvartal/roda-siffror-for-diamyd/

Röda siffror för Diamyd

Trots kostnadsbesparingar backar Diamyd i halvlek.

Även om forskningsbolaget Diamyd Medical minimerat kostnaderna redovisar bolaget röda siffror för de första sex månaderna av bolagets brutna räkenskapsår. Resultat efter skatt landade för perioden på -21,3 miljoner kronor vilket kan jämföras med resultatet från samma period föregående år som var 172,6 miljoner kronor.

Under 2011 la
Diamyd ner fas III-programmet med bolagets diabetesvaccin och nedrustningen, som krävde nästan hela den svenska arbetsstyrkan, har lett till att bolaget gjort stora kostnadsbesparingar. Utgifterna för verksamheten uppgick under perioden september-februari 2011/2012 till 33,2 miljoner kronor vilket kan jämföras med utgifterna för samma period 2010/2011 so var 92,8 miljoner kronor.

Precis som vid den första kvartalsrapporten ser bolaget positivt på 2012 och i vd-kommentarerna skriver Peter Zerhouni att bolaget förbereder inför utlicensiering av projekt i bolagets smärtportfölj. Han skriver också att bolagets kassa fortfarande står stark med 400 miljoner kronor som ska användas för att skapa värde i bolaget.

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT