DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/forskning/kliniska-studier/lundabolag-tar-cancerprojekt-till-klinik/

Lundabolag tar cancerprojekt till klinik

Testar ny kombination av befintliga läkemedel.

Det Lundabaserade forskningsbolaget Respiratorius startar en klinisk fas I/IIa-studie med det nyförvärvade forskningsprojektet VAL-001, som de fick i samband med att de köpte upp forskningsbolaget Valcuria under våren.

VAL-001 är ett projekt där ett redan godkänt läkemedel utanför cancerområdet testas i kombination med andra substanser för behandling av cancer. Kombinationen har hittills visat positiva resultat i prekliniska försök och projektet kommer nu att testas på människa för första gången.

Studien kommer att genomföras vid Skånes onkologiska klinik och bolaget räknar med att de första patienterna kommer att rekryteras under juni. Planen är att studien ska vara avslutad under tredje kvartalet 2013.

Respiratorius startades 1999 och är i dagsläget ett privatägt bolag. Bolaget planerar att noteras på Aktietorget i juli och genomför just nu en nyemission som ska ge bolaget 7,6 miljoner kronor.

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT