DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/halla-dar/halla-dar-mary-rose-hoja/

Hallå där Mary-Rose Hoja …

... ny ansvarig för finansiering och anslag på Sweden Bio. Vad innebär det?

Normal
0

21

false
false
false

SV
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

    Jag kommer att driva och utevckla supportkontoret för finansiering för små och medelstora företag inom området hälsa. Supportkontoret är ett samarbete mellan Sweden Bio och Vinnova.

Vad ska du arbeta med?

    Vi ska hjälpa företag inom life science att söka finansiering, både från EU och från andra håll. En annan uppgift är att jobba för ett mer sammanhållet life science-samhälle. Idag är det ganska fragmenterat med många olika strategiska noder och kluster, enkilda forskare och företag. Life science och vetenskap handlar om att skapa sanning, och för att optimera det behövs ett samhälle, ett community, där man kan bygga nätverk och hitta samarbetspartners.

 

Du kommer också att att arbeta en del med sociala medier. Hur kan life science-branschen använda sig av det?

    Det finns fantastiska möjligheter för life science att använda sociala medier, inte minst som ett marknadsföringsverktyg. Med sociala medier och annan ny media, som filmer och mobila lösningar, kan man nå många fler och göra sig mer begriplig. Istället för en lång text kan du illustrera hur till exempel stamceller plattas ut med en film. I min roll som ansvarig för finansiering och anslag kommer jag att använda sociala medier i stor utsträckning för att bland annat stimulera partnerskap och stimulera diskussioner. Inför stora work shops och konferenser är det ett utmärkt verktyg för att få igång en diskussion redan innan händelserna äger rum.

 

Vad har du själv för bakgrund?

    Jag har en doktorsexamen inom biomedicin från Karolinska institutet. Jag har dessutom samarbetat länge med Sweden Bio och hjälpt företag och forskare inom både akademin och industrin med att göra stora anslagsansökningar.

 

Du är också något av ett proffs på att mingla och nätverka. Hur kommer det sig?

    Jag har flyttat runt hela livet och bott i tre olika världsdelar. Det har gjort att jag har blivit bra på att snabbt knyta kontakter. I mitt jobb träffar jag så många människor som är väldigt duktiga på det de gör, men som behöver hjälp att kliva fram och ta kontakt. Framgång beror på hur duktig du är att sälja dig själv och att få andra att förstå ditt värde. Allt handlar om relationer.

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT