DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/jobb-karriar/agria-donerar-miljoner-till-doktorandprojekt-om-hundar/

Agria donerar miljoner till doktorandprojekt om hundar

Många hundar har problem med sina knäleder. Nu lägger Agria 4,2 miljoner på att öka kunskapen om sjukdomarna.

 

Bland Agrias försäkrade djur drabbades 6 500 hundar av knäledssjukdomar under 2016. Korsbandsskador är en av de vanligaste orsakerna till ortopedisk kirurgi på hund. Kostnaderna för dessa sjukdomar är mycket höga och de orsakar inte sällan livslånga besvär.

– Vi ser i vår statistik att knäledsjukdomar är ett gissel för många hundar och vi vill gärna bidra till att förbättra kunskapsläget vad gäller dessa sjukdomar, säger Pekka Olson, chef för veterinära strategier på Agria djurförsäkringar.

Därför donerar nu Agria 4,2 miljoner kronor till ett doktorandprojekt, som ska stärka den smådjursepidemiologiska kompetensen vid SLU och försöka ta reda på hur vanligt förekommande knäledssjukdomarna är, om det finns faktorer som ökar riskerna att drabbas, hur väl diagnosticerade de är och hur bra dagens behandlingar fungerar.

Sedan tidigare har Agrias och Svenska kennelklubbens forskningsfond avsatt 4,6 miljoner kronor för 2017. Dessutom har Agria avsatt 1,7 miljoner kronor till hästforskning i år.

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT