DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/jobb-karriar/jonas-jendi-forstarker-pa-industrifonden/

Jonas Jendi förstärker på Industrifonden

Industrifonden förstärker sitt investeringsteam inom life science med Jonas Jendi som ny investment manager.

Jonas Jendi har erfarenhet av att leda och utveckla startupbolag från forskningsprojekt till exit och global expansion, samt av analys och styrelsearbete i den publika miljön. Han började sin karriär på The Boston consulting group och har efter det mer än 15 års erfarenhet från olika delar av life science-området.

Sedan hemkomsten från USA har Jonas Jendi arbetat inom den tidiga svenska life science-miljön samt haft styrelseuppdrag i bolag som Bioinvent och Diamyd. Han är även fram till sista april skribent för Svenska dagbladets aktieanalys-tjänst Svd Börsplus.

– Jag har sett från flera perspektiv hur avgörande det är med erfaret, riskvilligt och uthålligt kapital för nya och innovativa bolag inom life science. Därför ser jag mycket fram emot att vara del av Industrifondens team som står för just detta, och representerar en väldigt spännande portfölj med bolag, säger Jonas Jendi, som tillträder sin nya tjänst i mitten av maj.

 

Läs också:

Nina_Rawal-200x140Årets investerare: Nina Rawal

Drygt 20 procent av alla venture capital-investeringar inom life science-sektorn i Skandinavien kommer från Industrifonden under de tre senaste åren. Och chefen heter Nina Rawal.

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT