DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/jobb-karriar/nina-rawal-utvald-till-young-global-leaders/

Nina Rawal utvald till Young global leaders

Industrifondens Nina Rawal har tagits ut till World economic forums prestigefulla ledarprogram.

När World economic forum presenterar årets kull av framtida globala ledare som valts in till Young global leaders-programmet, finns en svensk med. Det är Nina Rawal, som Life Science Swedens läsare känner igen då vi utsåg henne till 2016 års investerare inom svensk life science. Hon är ansvarig för investeringsteamet inom life science på Industrifonden som är en av Nordens ledande investerare inom life science och teknologi.

Nina_Rawal-150x180

Nina Rawal.

– Young global leaders samlar inspirerande personer från hela världen men den gemensamma nämnaren att vilja göra skillnad på global nivå. Dessutom anses det vara ett av världens bästa ledarskapsprogram, så givetvis är det en stor ära för mig att bli utvald, säger Nina Rawal själv.

Nina Rawal har en bakgrund från Gambro, där hon ansvarade för strategifrågor och ventures, samt Swecare foundation och The Boston consulting group. Hon har en doktorsexamen i molekylär neurobiologi från Karolinska Institutet i Stockholm, och har forskat på Columbia university i New York. Nina Rawal har även förtroendeuppdrag som rådgivare åt Läkare utan gränser och som principal på Stockholms sjukhem.

 

Läs mer: 

Årets investerare: Nina Rawal

Drygt 20 procent av alla venture capital-investeringar inom life science-sektorn i Skandinavien kommer från Industrifonden under de tre senaste åren. Och chefen heter Nina Rawal.

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT