DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/jobb-karriar/ny-vd-pa-ssf/

Ny vd på SSF

Professor tar över efter kritikstormen mot forskningsfinansiären.

Stiftelsen för strategisk forskning har utsett en ny vd i Linköpingsprofessorn Lars Hultman. Lars Hultman är i dag professor i tunnfilmsfysik och leder en forskargrupp inom materialvetenskap och nanoteknik.

Hans forskargrupp
studerar hur tunna filmer av metaller och keramer växer på olika ytor, något som ska kunna användas inom exempelvis verkstadsindustrin och bioimplantat.

– Det ska bli fantastiskt roligt att bli vd för SSF, säger Lars Hultman. Jag kommer att verka för att befästa stiftelsens roll som en ledande svensk forskningsfinansiär. Dessutom ser jag ett stort värde i forskningens koppling till landets konkurrenskraft, och därigenom i förlängningen, vårt välstånd och livskvalitet.

Lars Hultman är
dessutom medlem i Kungliga vetenskapsakademien och Kungliga ingenjörsvetenskapsakademien och sitter med i styrelsen för synkotronljusanläggningen Max IV som håller på att byggas i Lund.

Han efterträder Lars Rask, som lämnade Stiftelsen för strategisk forskning abrupt i slutet av oktober. Detta efter avslöjandet om att forskningsstiftelsen spenderat flera miljoner kronor på festligheter.

Lars Hultman
tillträder tjänsten den 1 juni.

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT