DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/jobb-karriar/topptraff-i-forskarfronten/

Toppträff i forskarfronten

Regenerativ medicin på den svensk-amerikanska agendan.

Susan Solomon är en av föreläsarna på Swedish American Life Science Summit som för nionde året i rad anordnas i Stockholm.

Susan Solomon.

För nionde året i rad anordnas den svensk-amerikanska life science-konferensen Swedish American Life Science Summit, SALSS, i Stockholm. Under två och en halv dag samlas ett urval forskare, företagare och entreprenörer inom life science-branschen för att diskutera hur man kan omsätta den senaste medicinska forskningen till behandlingar på marknaden. Årets tema är regenerativ medicin och bland talarna finns Kenneth Chien som nyligen rekryterats från Harvard Stem Cell Institute till Karolinska institutet där han ska bygga upp ett nytt center inom regenerativ medicin. Från Karolinska institutet kommer också rektor Anders Hamsten och Alzheimersforskaren Bengt Winblad. Från USA kommer bland annat Brian Kennedy från Buck Institute for Aging och berättar om sin senaste forskning och Susan Solomon från New York Stem Cell Foundation som ger en överblick av forskningsfronten inom stamcellsforskningen.

– Jag har aldrig sett en sådan vilja att diskutera över gränserna mellan akademi och den kommersiella sidan som jag ser här, alla vill vara med och lösa problemen, säger Susan Solomon, vd och grundare av New York Stem Cell Foundation.

En längre intervju med Susan Solomon hittar du i nästa nummer av Life Science Sweden, nummer 8, som kommer ut den 17 september. Är du inte prenumerant kan du teckna en prenumeration här.

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT