DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/medtech/aerocrine-byter-distributor-i-kina/

Aerocrine byter distributör i Kina

Tecknar avtal med Kinas tredje största läkemedelsbolag.

Det svenska medicinteknikbolaget Aerocrine har tecknat avtal med det kinesiska läkemedelsföretaget Shanghai Pharmaceuticals Holding om att importera och distrubuera Aerocrines test-produkter på den kinesiska marknaden. Bolagets tidigare distributionsavtal avslutades i början av augusti och det nya tar vid från och med igår, måndag.

– Aerocrine befinner sig i en stark tillväxtfas och vi ser ständigt över hur vi kan optimera vår försäljning och distribution. Shanghai Pharmaceutical Holding är en av de största spelarna på den kinesiska marknaden för läkemedel och medicinsk utrustning och täcker merparten av de viktigaste provinserna via sin stora säljorganisation och sitt distributionsnätverk, säger Scott Myers, vdoch koncernchef på Aerocrine, i ett pressmeddelande.

– Användandet av vårt test har ökat eftersom allt fler kineser erbjuds möjligheten att betala för våra tester, vilket gör att vi behöver en större partner som kan täcka upp en större geografisk yta, säger han.

Shanghai Pharmaceuticals är Kinas tredje största läkemedelsbolag och genom avtalet får de exklusiv rätt att importera Aerocrines andningstest Niox Mino och tillhörande påfyllnadskit samt icke-exklusiv rätt att distrubuera produkterna.

Niox mino är ett utandningstest som mäter nivåer av kväveoxid i utandningsluften. Kväveoxid förekommer i förhöjda nivåer hos astmapatienter och testet ska utröna om patienten lider av luftvärgsinflammation eller inte.

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT