DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/medtech/aerocrine-byter-distributor-i-kina/

Aerocrine byter distributör i Kina

Tecknar avtal med Kinas tredje största läkemedelsbolag.

Det svenska medicinteknikbolaget Aerocrine har tecknat avtal med det kinesiska läkemedelsföretaget Shanghai Pharmaceuticals Holding om att importera och distrubuera Aerocrines test-produkter på den kinesiska marknaden. Bolagets tidigare distributionsavtal avslutades i början av augusti och det nya tar vid från och med igår, måndag.

– Aerocrine befinner sig i en stark tillväxtfas och vi ser ständigt över hur vi kan optimera vår försäljning och distribution. Shanghai Pharmaceutical Holding är en av de största spelarna på den kinesiska marknaden för läkemedel och medicinsk utrustning och täcker merparten av de viktigaste provinserna via sin stora säljorganisation och sitt distributionsnätverk, säger Scott Myers, vdoch koncernchef på Aerocrine, i ett pressmeddelande.

– Användandet av vårt test har ökat eftersom allt fler kineser erbjuds möjligheten att betala för våra tester, vilket gör att vi behöver en större partner som kan täcka upp en större geografisk yta, säger han.

Shanghai Pharmaceuticals är Kinas tredje största läkemedelsbolag och genom avtalet får de exklusiv rätt att importera Aerocrines andningstest Niox Mino och tillhörande påfyllnadskit samt icke-exklusiv rätt att distrubuera produkterna.

Niox mino är ett utandningstest som mäter nivåer av kväveoxid i utandningsluften. Kväveoxid förekommer i förhöjda nivåer hos astmapatienter och testet ska utröna om patienten lider av luftvärgsinflammation eller inte.

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT

 • solen200x140EU vill granska UV-C-produkter

  Sterilisering är en utmaning i vården. Allt fler använder UV-strålar för att rena instrument. Nu vill EU titta på riskerna för de som hanterar UV-C-utrustning.

 • bactiguard_468X200Nytt terapiområde för Bactiguard

  Medicinteknikbolaget har slutit licensavtal med Smartwise för att utveckla vaskulära injektionskatetrar med Bactiguards patenterade ytskikt. – Det här kommer på sikt att kunna hjälpa många svårt sjuka patienter, säger Cecilia Edström vice vd på Bactiguard.

 • middle_east_mapp200x140Expanderar i Mellanöstern

  Medicinteknikbolaget Bactiguard har tecknat avtal och ingått partnerskap med Heal Pharma för Egypten. Lanseringen planeras till andra kvartalet 2017.

 • Nasdaq_200x140Listbyte för CLS

  Clinical Laserthermia Systems redovisade som väntat ingen omsättning för 2016. Nu står nyemission och listbyte på agendan.

 • hälsoapp-medicinsk-app-468x200App sätter prislapp på prevention

  Livsstilsrelaterade sjukdomar kan förebyggas men det preventiva arbetet går på sparlåga. - Vi har hittills inte vetat exakt hur lönsamt prevention är, säger Claes-Göran Östenson som leder ett projekt för att utveckla så kallade hälsoindex.

 • dom-klubba-200-x-140I april blir det nya regler

  Med början det andra kvartalet i år får den medicintekniska branschen nya förordningar att förhålla sig till.

 • avtalSectra ingår avtal i Ryssland

  Sectra har ingått distributionsavtal med ryska Biovitrum gällande bolagets lösning för lagring, granskning och delning av digitala patologibilder.

 • SpectraCure-Idose-200x140Ny specialist på SpectraCure

  Marcelo Soto Thompson tar plats som ny specialist inom forskning och utveckling, FoU, på medtechbolaget.

 • Ann-Charlotte RosendahlNy affärsutvecklare på GU Ventures

  Ann-Charlotte Rosendahl är ny affärsutvecklare på inkubatorn.

 • avtal-skaka-hand-200x140Senzime i miljonavtal

  Förväntar sig 100 miljoner genom nytt licensavtal i Japan.