DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/nyheter/hudlakaren-ar-bara-ett-mms-bort/

Hudläkaren är bara ett mms bort

I sommar kan du få besked om fästingbett och pigmentfläckar direkt i mobilen. Nu lanserar iDoc24 en mms-tjänst, där du får svar från hudläkaren inom ett dygn.

Nu finns möjligheten att ta kort på en hudåkomma med mobilen och få ett svar från en hudläkare med en medicinsk bedömning inom 24 timmar. Tanken är att den som är i behov av råd skall ta en bild på sitt fästingbett, eksem eller annan hudåkomma och bifoga relevant information, precis som vid ett vanligt läkarbesök, i ett mms. Användaren är anonym och varken företaget eller hudläkaren som får bilden ser telefonnumret.
– Tjänsten är inte tänkt att ersätta kontakten med läkare, utan att vara ett komplement till Sjukvårdsrådgivningen, säger Alexander Börve, upphovsman och ägare till företaget iDoc24, som har utvecklat tjänsten.
En pilotstudie från 2008 visar att dagens mobilkameror tar bilder med tillräcklig kvalitet, för att en hudläkare skall kunna göra en bedömning baserad på en mms-bild.
– Vi håller också på att starta ett samarbete med Vården på Webben, som är tänkt att öppna 1 juni, säger Alexander Börve.
Där ska det finnas möjlighet för användaren själv att koppla tjänsten till sitt personnummer, om man så vill.

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT