DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/nyheter/mer-vard-for-kinnevik/

Mer vård för Kinnevik

Kinnevik investerar 12,5 miljoner dollar i det digitala vårdbolaget Livongo Health. Det blir investmentbolagets andra satsning på sjukvård.

Investeringen på 12,5 miljoner dollar är en del av en kapitalrunda på totalt 52,5 miljoner dollar. Investeringen ger Kinnevik ett ägande på 3,5 procent i det amerikanska startupbolaget.

– Livongo är vår andra investering inom sjukvård, en sektor där vi ser möjligheter för tekniska plattformar att leverera bättre resultat till mer överkomliga priser, sa Joakim Andersson, tillförordnad vd för Kinnevik i ett pressmeddelande.

Kinneviks första investering i sjukvårdssektorn gjordes förra året då bolaget investerade 120 miljoner kronor i det digitala vårdbolaget Babylon health. ett bolaget som erbjuder AI-rådgivning till patienter och läkarbesök via videolänk.

LivongoMeter200x140

Livongo erbjuder en digitalplattform där diabetiker får återkoppling på sina blodsockernivåer i realtid.

Livongo erbjuder digitala lösningar för kroniker, bland annat en digital plattform för diabetespatienter som innefattar mätning av blodglukosnivåer med återkoppling i realtid och tillgång till expertrådgivning. Till den digitala plattformen  finns i dag cirka 25 000 patienter knutna.

– Diabetes är en stor och växande livslång diagnos som kräver en övergripande planering för att möta patientens behov. Vi har imponerats av Livongos plattform och deras inverkan på diabetesmarknaden i USA och är glada över att samarbeta med ledningen för att bygga en världsledande aktör inom kronisk vård på lång sikt, kommenterar Joakim Andersson.

Livongo Health är baserat i Kalifornen.

 

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT

 • Medicin_taggtrad468x200I krig men utan armé

  I trafiken dog det förra året drygt 250 personer. Sjukhussjukan tog 1500 liv. Samhället lägger mycket pengar på nollvisionen i trafiken, men ännu inte på att arbeta preventivt mot sjukhussjukan. Vi är i krig mot multiresistenta bakterier. Utan armé.

 • KS-etikseminarium-200x140KS skapar nya rutiner efter massiv kritik

  Efter Macchiariniskandalen har Karolinska universitetssjukhuset fått massiv kritik. Nu börjar resultatet av kritiken komma – i form av nya riktlinjer.

 • lakemedelsriksdagen-170321-001-200x140Datainsamling och etik på Läkemedelsriksdagen

  Läkemedelsriksdagen bjöd på en rad högintressanta diskussioner och föredrag kring utveckling, etik och innovationer. Life Science Sweden var självklart på plats.

 • Dignitana_200x140Ingen extra risk med skalpkylning

  Skalpkylning vid behandling av bröstcancer har misstänkts ge förhöjd förekomst av metastaser i hårbotten. En ny studie avvisar farhågorna.

 • Alkomatare-TripleA-kontigo-200x140Kontigo i avtal med nya svenska kommuner

  Ytterligare en av Sveriges tio största kommuner har skrivit avtal med Kontigo care om vårdsystemet Triple A, för personer med alkoholberoende.

 • pensionar-aldreomsorg-senior-200x140Stora skillnader i äldreomsorgen

  Socialstyrelsen konstaterar att det är stora skillnader på äldres vård och omsorg i Sverige. Det gäller allt från personalkontinuitet till läkemedelsförskrivning.

 • danderyds-sjukhus-foto_johan-aldegren-200x140Danderyds sjukhus väljer Sectralösning

  Sectra sluter ett avtal på fem år med Danderyds sjukhus om leverans av molntjänster, som integreras med landstingets arkiv för medicinska bilder.

 • cristina-stenbeck_h200x140Mer vård för Kinnevik

  Kinnevik investerar 12,5 miljoner dollar i det digitala vårdbolaget Livongo Health. Det blir investmentbolagets andra satsning på sjukvård.

 • mikroarray-200x140Immunovia träffar rätt med test för SLE

  En ny studie visar att Immunovias biomarkörer kan särskilja SLE från tre andra vanliga autoimmuna sjukdomar, något som kan bli viktigt för SLE-patienter i framtiden.

 • biosimilar-injektion-flaska-medicin-200x140Stora förväntningar på nya biosimilarer

  Landsting och kommuner kan spara stora pengar när patent går ut och biosimilarer ersätter originalläkemedel. Men är läkemedelskopior verkligen lösningen på vårdens problem?