DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN LIFE SCIENCE SWEDEN
Artikelns webbadress: http://www.lifesciencesweden.se/nyheter/who-toppmote-i-stockholm/

WHO-toppmöte i Stockholm

Nästa vecka samlas experter och beslutsfattare från ett 40-tal länder i Stockholm för ett högnivåmöte om antibiotikaresistens.

Världshälsoorganisationen WHOs globala system för övervakning av antibiotikaresistens, Glass (Global Antimicrobial Resistance Surveillance System), i vilket Sverige varit drivande i uppbyggnaden av, är sedan en tid igång. Nu ska systemet implementeras och vidareutvecklas och därför bjuder Folkhälsomyndigheten, Socialdepartementet och WHO in till ett högnivåmöte om antibiotikaresistens i Stockholm 27-28 april.

Plats på mötet kommer experter på antibiotikaresistens och beslutsfattare från ett 40-tal länder att vara. Från svenskt håll märks bland annat sjukvårdsminister Gabriel Wikström, Marc Sprenger, chef för WHO:s sekretariat antimikrobiell resistens, Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten och Annika Söder, kabinettssekreterare på utrikesdepartementet.

Mötet hålls i Stockholm 27-28 april och Folkhälsomyndigheten och Socialdepartementet bjuder nu in media att bevaka när experter från ett 40-tal länder finns på plats för att planera fortsättningen på det unika samarbetet, GLASS, som påbörjades i Stockholm 2014.

 

Foto: WHO/Violaine Martin

Copyright 2014 Mentor Communication

Tänk på att du själv ansvarar för innehållet i din artikelkommentar som står utanför vårt ansvarigutgivarskap.

SENASTE NYTT