medicin_man468x200

Smarta män tar sin medicin

Generell kognitiv förmåga har visat sig spela roll för hur väl män tar sin ordinerade medicin efter en hjärtinfarkt. Det visar en ny studie från Umeå och Uppsala universitet.


blodsocker_diabetes468x200

Långsiktig sänkning

Klart lägre blodsockernivåer över tid – och högre välbefinnande. Det är några av resultaten från en längre studie vid Sahlgrenska akademin av kontinuerlig blodsockermätning vid diabetes typ 1.

Anders-Lönnberg-468x200

Lönnberg om EMA: Vi har ett bra erbjudande

I potten: utländska investeringar, mängder av jobbtillfällen och tusentals bokade nätter på svenska hotell. Igår fattade regeringen beslut om att aktivt arbeta för att EUs läkemedelsmyndighet EMA ska omlokaliseras till Sverige. Ett omfattande kampanjarbete väntar.


pengar-kronor-betala-468x200

Vill se prisökning från 0 till 85000

Ett förslag om höjning av Läkemedelsverkets avgifter väcker oro i branschen, bland annat för hur antalet kliniska studier i Sverige kan påverkas. Störst skillnad blir det för icke-kommersiella studier där avgiften för en ansökan om klinisk prövning enligt förslaget ska höjas från noll till 85 000 kronor.

BIO-2016-1468x200

Svenskarna på BIO i USA

Ett 25-tal svenska företag deltog på årets BIO i San Francisco. Huvudsyftet var att träffa andra företag och investerare. En annan svensk på plats var Anders Lönnberg, regeringens nationella samordnare inom life science.