23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ifö revolutionerade världen med sin teknik

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Man kan lugnt säga att vi kommit långt sedan ett dass bestod av en stor tunna i trädgården.

Ända sedan Ifö startade sin produktion har arbetet med att utveckla hela världens toaletter gått framåt, och gjort så oavbrutet. Idag är Ifö världskänt, och kanske är det just för detta intresse för innovation av funktioner och teknik vad gäller VVS. Men kanske är detta ännu mer av anledningen att man ständigt och standardiserat erbjuder den bästa möjliga kvalitet som finns på marknaden idag. Inte en enda gång sviker Ifö toaletter och alla modeller genom åren, och vi på Kemivärlden Bioteknik har kollat närmare på Ifö genom åren.

Ifö, en svensk klassiker som siktade mot världen
Innan all denna teknik och variation av praktiska funktioner på Ifö modeller var Ifö ett litet och ganska personligt företag som startade på den svenska landsbygden. Man tillverkade tidigt toaletter och annan inredning till badrummet i porslin och plast. Historien räcker sig ända tillbaka till innan Sveriges stavningsreform äger rum, men man behåller företagets namn och stavning med ett f. Lika tidigt som företaget startade hade man nog på känn att produktionen både skulle vara långvarig, då den ju uppfyllde ett praktiskt behov för ett ökande antal människor både i trakterna och runt hela världen, men också för att skandinavisk design redan hade en god plats i folks uppfattning. Den personliga touchen handlade dock alltid om funktion och kvalitet, vilket med säkerhet är anledningen till att Ifö modeller finns representerade vart man än kommer i världen idag.

Reservdelar till äldre modeller visar på miljötänk
Oavsett om man kan räkna sig till Ifös tidigaste kunder och fortfarande äger en av deras äldsta toaletter, eller om man å andra sidan just köpt det nyaste som finns i handeln, så erbjuder Ifö reservdelar till alla sina toaletter. Vi tycker att det är bra att lyfta ett sådant initiativ, då det visar på vilja och handlingskraft för miljön, och å andra sidan ett motstånd mot slit-och släng som egentligen lönar sig bäst för företaget ekonomiskt. Oavsett om det är toalettlocket som mist sin funktion eller om det handlar om lite mer speciella delar så som avloppsventiler och bottenventiler finns dessa delar att tillgå på ett snabbt och enkelt vis om man följer modell eller produktionsperiod.

Ifö modellers funktioner genom tiderna
Vad är det då som gjort att Ifö slagit igenom så stort, och lika stort geografiskt? Nog handlar det om funktionerna man utvecklat. Med Ifö Cera visade man exempelvis att man med en 3/6 liters miljövänlig spolning både fick ett rent och behagligt resultat – varje gång. Spolningen var numera dubbelverkande och toalettskålen var designat på så sätt att den var extra sluten och därmed enklare att rengöra. Ifö Cera Ceranova kom följande med en dämpande effekt för toalettsitsen, vilket både skyddade den och skapade en lite mer behaglig avslutning till ett toalettbesök. Ifö Aqua med tillverkningsår mellan 1984 till 1992 markerade slutet på en era med enkelspolning. Tidigare har man trott att reservdelar till dessa modeller ska vara omöjliga att få tag på. Tvärt om, är miljötänket något som ständigt finns representerat i både Ifös vision och Ifö modeller.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.085