23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Rullator förenklar vardagen, för de som behöver den

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att använda en rullator är inte något som någon drömmer om. Det verkar vara obekvämt, och för du som läser detta kanske det verkar som något långt ut i framtiden.

Vi skriver denna artiklen, för den som vill ha hjälp till att anskaffa rullator åt en i familjen, eller till en kompis. För det finns många olika orsaker till att man måste använda rullator, och oavsett vilken som passar, då kan inte neka att en rullator, för den som behöver den, kan vara livsviktig. En viktig tanke att göra sig, innan man köper en rullator åt någon, är då om det är alldeles nödvändigt.

Det finns en mycket stor skillnad på om man tycker det är lite hårt att gå själv, eller om man faktisk inte kan gå runt utan assistans, utan att det gör ont eller är omöjligt för personen. Om man börjar att gå runt med rullator för tidigt gör man inte sig själv någon tjänst, därför att dina ben vill börja långsamt och bliva svagare än dom egentligen skulle vara.

Kontakta din läkare först
Det kanske kan verka lite fånigt att kontakta sin läkare för att man vill gå med rullator, men när man behöver en rullator kan det antingen vara för att en sjukdom har skadat benen, eller så naturligt som att man bara är blivit gammal, och benen inte kan följa med längre.

Oavsett orsaken så vill det alltid vara klokast att kontakta professionella som kan ge en bra åsikt, och hjälpa så ni får rätt lösning som passar eran situation bäst. Om ni då får besked på att det skulle vara nödvändigt att använda rullator, då är det viktigt att ni väljer rätt modell.

Undersök ordentligt innan ni köper
Det finns olika sortens rullatorer som har samme grundfunktion, men fortfarande varierar de på bestämda områden. Tillexempel då är det stor skillnad på en rullator som ska användas inomhus eller utomhus. Om det är nödvändigt att använda rullatorn utomhus är det bra om man fokuserar på att köpa en med fyra hjul istället för tre.

Det gör det lättare att hantera på asfalten, ger bättre stabilitet och är generellt större. Storleken är då huvudsakligt orsaken till att man måste välja hur många hjul, som ska vara på rullatorn. För inomhus kan det vara ganska ont om plats, om de bor på ett daghem eller i eget hus/lägenhet.

Här skulle det vara bäst att använda en rullator med tre hjul, därför att de är lättare att manövrera.

Om en läkare har berättat er att en rullator är nödvändig, då kan ni hitta olika modeller på https://senior24.se/4-rullator här finns det modeller som har säten, tre hjul eller fyra. Det är alldeles upp till ert behov.

Det är inte bara viktigt att hitta rätt modell, men det finns också stor skillnad på priserna, avhängigt av hur många extra tilltag man gärna vill ha. Självklart vill en rullator med säte oftast kosta mer, än en rullator utan. På det sättet kan ni tillpassa som ni vill, så det också passar er budget.

 

 

 

 

 

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078