23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nu kan du snabbt och smärtfritt ta bort dina åderbråck

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Nästan hälften av alla vuxna i Sverige säger att de har upplevt åderbråck på benen eller andra ställen på kroppen.

Det är många som tycker att det här är ett jobbigt och generande problem. Det är många som därför väljer att dölja sina ben genom att ha långbyxor på sig på sommaren eller använda sig av strumpbyxor för att dölja synligheten av åderbråcken.

Det är onödigt att gå runt att skämmas för sina åderbråck när det lätt kan operas bort relativt snabbt och smärtfritt. I den här artikeln förklarar vi lite närmare vad åderbråck är och hur det uppstår samt hur en eventuell operation går till.

Åderbråck drabbar många svenskar
Åderbråck är ett rätt väldigt problem bland oss svenskar. Problemet beror på förträngningar i blodomloppet. På benens blodådror (venerna) sitter små klaffar som gör att blodet rinner tillbaka till hjärtat och inte fel håll. Om de här klaffarna försvagas eller venerna blir för slappa är resultatet att trycket ökar och man kan då drabbas av åderbråck.

Som vi har nämnt innan så är åderbråck en rätt vanlig sjukdom som drabbar många män och kvinnor i Sverige. Det finns vissa saker som ökar risken för åderbråck så som graviditet, övervikt, brist på motion, obalans i kvinnligt könshormon och ålderdom. Det finns dock några saker som du kan göra för att minska risken för åderbråck så som att använda stödstrumpor och motionera regelbundet.

Det finns hjälp att få för att ta bort dina åderbråck
Det finns några olika behandlingsformer att välja mellan om du vill ta bort åderbråck så som laser, radiofrekvens, skum eller lim. Ingreppen är inte smärtsamma och de flesta märker inte av behandlingen då den utförs under lokalbedövning. Det finns många olika kliniker i Sverige som tar bort åderbråck så du behöver inte nödvändigtvis resa särskilt långt för en behandling.

Det första steget mot att bli fri från åderbråck är att besöka en klinik där en specialistläkare kan undersöka åderbråcken med ultraljud. Klinikerna använder ultraljud så att de kan kartlägga vensystemet som ligger under huden. Detta görs så att läkaren kan avgöra hur djupa åderbråcken är och hur allvarligt problemet är. Detta är en viktig del i processen för att sen besluta vilken behandlingsform kirurgen skall använda sig av.

Laser är den vanligaste metoden, men också den dyraste
Laser är den vanligaste metoden för att ta bort åderbråck. Det är också en skonsam metod där du inte kommer att uppleva smärta då området som skall behandlas lokalbedövas. Behandlingen tar cirka 30 minuter. Det är relativt dyrt att ta bort åderbråck, en behandling kostar mellan 12.000- 30.000 ;- beroende på hur stort område som skall behandlas och vilken metod som skall användas.

Den dyraste behandlingsmetoden är laser, men det är också den som vanligtvis ger det bästa resultaten. Den billigaste behandlingsformen är att använda skumbehandling där ett uppskummat lim sprutas in i venen med en mycket tunn nål. Det här skummet får kärlet till att skrumpna ihop och försvinna.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.079