23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur går det till när man söker behandling för åderbråck

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Åderbråck är en mycket vanlig sjukdom i Sverige som många drabbas av någon gång i livet.

Har man besvär med sitt åderbråck och det orsakar klåda eller andra obehag bör man uppsöka en läkare. Vi ska titta på hur det kan se ut när man besöker en specialist inom åderbråck. Som exempel har vi använt oss av aderbracksklinikerna.se som är en specialistklinik som är drivande inom forskning kring åderbråck och finns tillgänglig i Sveriges samtliga storstadsregioner.

Att ta kontakt
Det är inte ovanligt med en åkomma som åderbråck att man drar sig för att söka hjälp. Men genom att ta kontakt med en specialist kan man få mycket tips och hjälp i ett tidigt skede även om man inte har akuta besvär med sitt åderbråck. Man kan på en gång få tala med en kvalificerad sjuksköterska som hjälper en att boka tid för undersökning samtidigt som man kan få svar på sina vanligaste frågor.

Dags för undersökning
När man väl besöker kliniken för undersökning får man sitt åderbråck undersökt och utvärderat. Din läkare graderar ditt åderbråck efter hur allvarligt det är vilket avgör om du måste behandla dem eller om det är möjligt att vänta med vidare behandling. Allvarliga åderbråck får du stöd av offentliga medel för att behandla medan mindre allvarliga åkommor främst är av kosmetisk karaktär och du får själv till viss del bekosta behandlingen. Även lindriga åderbråck löper dock risk att förvärras om de inte behandlas, du kan konsultera med din läkare hur du ska göra.

Om ditt åderbråck ska behandlas undersöks det med ultraljud för att bedöma hur djupliggande de är och vilken form av behandling som är lämpligast. Efter genomförd undersökning konsulterar du med din läkare och får tips på hur du ska förbereda dig inför behandlingen.

Olika former av åderbråcksbehandling
De flesta typer av behandling för åderbråck är milda ingrepp som utförs under lokalbedövning. De fyra olika behandlingsmetoder som åderbråckskliniken använder sig av är laser-, radiofrekvens-, lim-, och skumbehandling. Det kan låta förvirrande men din läkare kommer informera dig både före och efter om hur din behandling går till. Oftast kan du åka hem samma dag.

Efter behandling av åderbråck
Efter en genomförd åderbråcksbehandling behöver du inte vila och vara stillasittande utan du ska röra dig så mycket du känner dig bekväm med. Du får kompressionsstrumpor som hjälper dig under återhämtningsperioden. Efter 6 månader blir du kallad till ett återbesök där din återhämtning utvärderas och du får lämna feedback om hur nöjd du är med behandlingen.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063