23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vilka åderbråcksbehandlingar väljer svenskarna?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

En av Sveriges mest utbredda hälsoåkommor är åderbråck.

Den gamla stödstrumpan var länge den vanligaste typen av behandling och även om denna typ av kompression duger väl för att lindra mildare besvär finns det numera en rad olika typer av behandlingar där man på kirurgisk väg kan ta bort åderbråck. Detta har blivit allt populärare sedan de först började dyka upp på nittiotalet och numera väljer många att operera även lindriga åderbråck då man vill förbättra benens utseende. Men den grupp som de nya behandlingarna varit tills törst nytta för är de som lider av svårare besvär som kan vara mycket obehagliga och bidra till kraftigt försämrad livskvalitet. Du kan se mera här om hur åderbråcksbehandling går till från undersökning till eftervård.

Populära kirurgiska metoder
Åderbråckskirurgi är enklare typer av behandling som sällan kräver mer än lokalbedövning. Vilken metod man väljer beror på hur djupt åderbråcken sitter och hur stora besvären är. Detta är något patienten diskurar med sin läkare.

De två absolut populäraste och mångsidiga behandlingarna som är effektiva mot den stora majoriteten av åderbråck är behandling med laser och radiofrekvens. Båda dessa metoder hjälper kroppen göra sig av med de sjuka venerna och kan utföras på kort tid med som mest någon eller några dagars sjukskrivning efter utfört ingrepp. Detta har bidragit till att många numera söker behandling istället för att lida med sitt åderbrock.

Utöver dessa två huvudmetoder finns det även en typ av limbehandling som sluter den stora venen i benet och kan utföras helt utan bedövning och endast tar cirka 30 minuter att utföra. Till sist finns det även en behandling med en typ av skum som sluter de vidgade vener som orsakat åderbrocken. Denna metod används ofta för patienter som tidigare genomgått en annan åderbråcksbehandling då det är den mest skonsamma behandlingsmetoden.

Dessa fyra metoder är de vanligaste typerna av åderbråcksbehandlingar i Sverige och det sker även en hel del forskning på området i landet. Därför behöver man numera som svensk med åderbråcksbesvär inte oroa sig för att behöva gå runt med kompressionsstrumpor resten av livet. Istället kan man konsultera med en specialist på åderbråcksbehandlingar och välja ut den behandling som är absolut effektivast för ens besvär.

Åderbråck har tyvärr en förmåga att förvärras med åldern och de kan ibland återkomma efter ett antal år även efter en lyckad behandling. Det förekommer forskning på området och samtidigt som de nuvarande metoderna blir effektivare och billigare är det inte helt osannolikt att vi kommer få se nya behandlingar utvecklas i framtiden för denna folksjukdom.


Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078