23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Milmed, en effektiv utmanare till Antihistaminer

| Medlemsnyhet | Företag Milmed Unico AB

En patentansökan har lämnats in av Milmed Unico AB för produkten Milmed som i studier visar positiva resultat mot allergiska problem. En artikel har nyligen publicerats i Journal of Immunolgy and Allergy om studien.

 

"Genombrott" Anti-allergiska effekter av Milmed.

Den med millimeter-vågor behandlade jästen som har namnet Milmed, med anti-neurodegenerativa egenskaper, tillämpades nyligen för behandling av både pollen- och pälsdjursallergi i en tolv veckors kur med intag av dosen två gånger per vecka.

Effekterna befanns vara markanta för att lindra obehag och problem för de tjugotvå personer som deltog i studien. 90% av deltagarna i studien blev helt eller delvis av med sina allergiska problem efter åtta veckors behandling.

Studien är grund för en patentansökan som lämnades in oktober 2019 av Milmed Unico, ett svenskt företag som har ett forskningsavtal med Sapienza Universitetet i Rom. Det finns sedan tidigare godkända patent för Milmed inom andra behandlingsområden. Produkten är unik då den inte innehåller några kemikalier och invitro studier genomförda hos Sapienza Universitetet 2018 inte visar någon toxicitet.

I Sverige har mer än 300 personer använt Milmed utan några biverkningar och ytterligare 15 personer har efter studien provat Milmed med samma positiva resultat. En Fas 1b studie är planerad att starta upp under 2020.

En vetenskaplig artikel om Milmed har nyligen publicerats i Journal of Immunology and Allergy. Artikeln är skriven av Professor Trevor Archer, Göteborgs Universitet.

3 February 2020: Journal of Immunology and Allergy

Artikeln publiceras även på Milmed.se

Medlemsnyhet

Företag
Milmed Unico AB

Regeringsgatan 93
111 39 Stockholm
Sverige
Milmed Unico AB

Sänd till en kollega

0.062