23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tips vid renovering av vind och källare

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att ens nuvarande bostad har för lite plats är det många som säkerligen känner igen sig i.

Vind och källare är två platser i hemmet som kan ge dig mer utrymme och ofta kan byggas ut. Utrymmena ger inte bara mer plats för dig och din familj men ökar också ofta värdet på bostaden. Läs vidare för tips på saker att tänka på när du renoverar vind och/eller källare.

Förbered dig innan renovering av vinden
En vind är olika från bostad till bostad. Givetvis beroende på om du bor i en lägenhet, fristående villa eller radhus har du olika möjligheter. Hur är takhöjden och hur ser utrymningsvägarna ut? Fönster och ljus - hur löser du det? Tänk efter innan hur och vad du ska använda vinden till innan du börjar med renoveringen. Glöm inte att stämma av med kommunen och söka eventuella tillstånd.

Vindsrenovering kräver expertis
En renovering av vinden är ganska omfattande i den mån att du ofta gör ingrepp i bärande väggar. Sådant ska göras med största försiktighet. Misstag kan kosta dig dyrt. Anlita därför en entreprenör med kunskap om vind renoveringar.

En källare är ett andra alternativ
Den andra lösningen för att få mer utrymme hemma är att bygga en källare. Precis som med en vind är det ett bra sätt att få mer plats samtidigt som värdet på ens bostad ökar. Kostnaden för en renovering av källaren är förhållandevis låg - även om det kan vara lite mer avancerat.

Renovering av källaren - kostnad
Kostnaden varierar stort i vad en renovering av en källare går bra. Enligt information från byggstart.se ligger snittpriset på ungefär 15.000 SEK per kvadratmeter. Dock kan det skilja sig kraftigt åt. Avgörande faktorer är hur el och vatten är draget samt hur stor källaren är totalt. En entreprenör kan göra en mer specifik uppskattning åt just dig - ta därför kontakt med en sådan tidigt i processen.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063