23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Börja spara: 5 värdefulla tips!

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Sommarvärmen är fortfarande över oss en stund till, men snart börjar skolorna och det är tillbaka till arbetet som gäller.

Vips vankas det sportlov, födelsedagar, jul och allt annat som hösten innebär. Då behövs det pengar och om det har gått åt en hel del här i sommar kanske det är dags för några små ändringar som ger plus på kontot istället för minus. Här i artikeln kan du läsa om fem enkla idéer till hur du kan börja spara pengar genom att göra små ändringar i vardagen, kanske fungerar det perfekt för dig, läs och gör din egen bedömning. 

 1. Rök eller snusa lite mindre
  Att röka eller snusa är inte så bra för hälsan, det har knappast kunna gå någon i det moderna samhället. Men det är inte bara hälsan som tar skada av tobak det är även plånboken. För i statens kamp mot rökare och snusare har gjort att priset har stigit så till den milda grad att vem som helst kan bli ruinerad. Det kan på grund av detta vara en god idé att överväga om du kan försöka dra ner på din vana och där mer göra något bra för din ekonomi och inte minst för din hälsa.
 2. Gå på biblioteket eller skaffa bibliotekskort
  Idag är det väldigt vanligt med olika abonnemang för att kunna se diverse filmer och tv-serier. Dessutom köper många till sig abonnemang på olika tidningar för att kunna läsa fulla artiklar och inte bara rubriken på en artikeln som verkar intressant. Men i själva verket kan du ofta se film, läsa tidningen direkt via ditt biblioteks hemsida, men det kr¨var givetvis att du har ett bibliotekskort. 
 3. Shoppa när säsongen är slut
  Vi alla behöver med jämna mellan rumt köpa nya saker. Det är nästintill omöjligt att undvika att köpa något nytt. Man kan behöver nya kläder eller saker och genom att köpa dessa när säsongen är slut kan man spara en hel del. Många saker reas ut när säsongen är slut och då är det vanligt att man bara behöva betala halva priset för en del produkter.
 4. Gör mat med råvaror som är på erbjudande
  Planera din matlagning där hemma. Genom att planera vad du ska äta kan du ha koll på vad det är för erbjudande matbutikerna i ditt område har och sedan planera dina maträtter utifrån det. Välj gärna säsongens grönsaker, dessa är ofta billigare och det är inte minst bättre för miljön, eftersom dessa ofta är närodlade. 
 5. Skapa en budget och håll dig till den
  En sak som är väldigt viktig när det kommer till att spara pengar är att man har en budget. men det är givetvis inte bara att ha en budget som är viktigt, man måste också följa den. Eftersom den annars inte kommer ha någon effekt på din ekonomi. Du får en bra överblick med en budget och kanske upptäcker du oväntade utgifter som du enkelt kan plocka bort eller undvika genom att lägga om din livsstil och leva mer hållbart. Exempelvis kan det handla om att ta med matlåda istället för att ¨ta lunch ute hela tiden. 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.094