23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Svenskar slänger matpengarna! Spara pengar: Guide med 3 tips

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Balansen i ekonomin går både upp och ner.

I sämre tider kan saker och ting bli dyrare och när det går bra för ett land så kan man åka på semester oftare. Ekonomin går alltså upp och ner och det påverkar hushållen i Sverige.

Det kan man emellertid inte göra så mycket åt, men man kan gardera sig med en griffeltavla genom att lägga en bra budget och inte slösa pengar på onödiga saker. Det kan till och med göra att du kan spara ihop en del pengar varje månad, se här hur du kan göra.

Börja så här:
Vi ska börja med att titta på tre olika tips på hur du snabbt kan komma igång med att börja spara pengar och leva mer hållbart. Det är givetvis upp till var och en att ändra och anpassa förslagen så de först och främst passar till ens eget liv.

●       Rensa ut gamla prylar
●       Skriv upp middagarna på en griffeltavla varje vecka
●       Köp begagnat

Sverige är ett av de länder där vi slänger mest mat. Det kan vara mat där hållbarhetsdatumet precis har passerats eller mat som har blivit skadad eller liknande. Problemet är stort och vi i Sverige är i själva verket värst i EU, när det kommer till att slänga bort ätbara livsmedel och mat som det inte är något fel på.

1. Städa ut
Du har kanske en massa prylar som en griffeltavla, gammal matta, ett griffelställ, en grill, sportsaker eller något helt annat som står i garaget eller nere i källaren och bara tar plats. Samla ihop sakerna och sälj dem. Anordna antingen en loppis själv eller tillsammans med andra på gatan eller sälj sakerna till en secondhandbutik.

På det viset får du inte bara mer plats, du får även pengar för dina gamla prylar som du ändå inte har någon användning för.

2. Planera inköpen
Sätt upp en griffeltavla för vägg i köket och ruta upp en liten kalender exempelvis måndag-fredag. Börja med att skriva ner vilka middagar ni ska äta under veckan. Gör ytterligare ett fält på griffeltavlan där du skriver ned vad som behöver handlas in. Om du inte kan hänga upp griffeltavlan på väggen, finns det stafflier till griffeltavlor.

Det är praktiskt och gör att alla i familjen kan vara delaktiga i inköpen och planeringen, samtidigt är en riktig snygg retrodetalj till hemmet.

3. Återanvänd
Att handla hållbart är exempelvis, som ovanstående exempel visar, att man skriver ner vilka maträtter man ska äta på en griffeltavla och sedan håller sig till det. När man väl kommer till butiken gäller det att man tittar på gatuprataren utanför butiken för att se om det är några erbjudanden man har missat.

Men det är inte bara där man kan agera hållbart. Istället för att köpa nytt, så som möbler och liknande, kan man vända sig till loppisar och dylikt. På det viset stöttar man närmiljön och inte minst föreningslivet.

I närbutiker brukar det finnas griffeltavlor där det skyltas med loppisar och liknande arrangemang. Håll ögonen öppna så du inte missar de loppisar som hålls i ditt närområde. Det finns givetvis också andra alternativ såsom secondhandbutiker, som även säljer möbler och liknande saker.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.047