23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Varför kollaborativa robotar behövs inom Life science

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Teknologin utvecklas för varje dag som går och ett område vars utveckling förbättras regelbundet är robotindustrin.

Förr har robotar endast använts inom produktionsföretag men idag rymmer ett stort antal arbetsplatser inom olika fält, inklusive Life science sektorn, faktiskt en eller annan slags robot. Välutvecklad teknik spelar en avgörande roll för att hjälpa människor att arbeta mer effektivt, och här är Life science inte ett undantag. 

Vad gör en kollaborativ robot?
Kollaborativa/samarbetande robotar, också kallade cobots, är flexibla och användarvänliga och används för att underlätta jobbet för den mänskliga arbetskraften. Med hjälp av en kollaborativ robot effektiviseras de monotona processerna som lätt gör en människa trött på arbetsplatser. De kan dessutom utföra betydligt mer arbete under en kortare tid, hyser mindre utrymme än människor och kan lära sig de flesta instruktionerna. 

Välj en kollaborativ robotarm enligt dina behov
Beroende på vad coboten skall användas till på arbetsplatsen så passar olika modeller till olika arbetsuppgifter. En kollaborativ robotarm är precis som namnet antyder, en form för kollaborativ industrirobot som beroende på nyttolast och räckviddskapacitet utförs för olika former av jobb.
Robotarmar utför med fördel det arbete som en mänsklig arm och kan inte kan göra så pass effektivt, eller i de områden där människor riskerar att utsättas för fara, bland annat inom Life science.
 
Cobots inom Life science-sektorn
Inom Life science-sektorn används dessa cobots med fördel dessutom för att effektivisera genomförandet av arbetsuppgifter samt göra detta med enorm precision.

Robotar inom detta segment utför uppgifter mer effektivt, och därmed är de perfekta för storskaliga produktioner. Precisionen som uppvisas av dessa robotar har aldrig skådats av mänskligt arbetsutförande och just därför kan de användas till uppgifter som till exempel screening och blodprov.

Förutom detta tar de betydligt mindre plats än vad människor gör, tack vare att en robot kan utföra olika uppgifter samtidigt. Dessutom kan de befinna sig på arbetsplatsen dygnet runt, och är särskilt fördelaktig i dessa pandemitider då många människor tvingats arbeta hemifrån. Här kan dessa robotar därmed till exempel hjälpa patienter med medicinering och därmed minska smittorisker.

En annan fördel med att ha en kollaborativ robotarm på arbetsplatsen inom Life science är att man slipper utsätta människor för lika mycket farliga kemikalier. Istället kan stora volymer av läkemedelskemikalier och medicinsk dosering hanteras av robotarmar inom till exempel vårdkliniker eller sjukhus.
 
Utvecklingen är positiv
För oss är givetvis utvecklingen av denna fantastiska form för artificiell intelligens positiv, tack vare dess påverkan på bland annat life science-sektorn. Förutom att arbetet utförs mer noggrant och effektivt kan företag som nyttjar robotar spara pengar och utrymme. Den mänskliga arbetskraften slipper utsättas för farliga kemikalier och monotont arbete, och kan istället fokusera på det viktiga arbetet.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078