23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Miljö- och ekonomivänlig värme

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Genom att ersätta värmesystem som baserar sig på fossila bränslen med biomassaanläggningar, säkerställer vi att koldioxidutsläppen minskar och skapar en miljövänligare förbränning. Dessutom kan man uppnå stora ekonomiska besparingar.

Grönare och mer hållbar förbränning

Att använda biomassanläggningar för el och värme innebär ett stort steg mot ett grönare och mer hållbart energisystem. När kraftvärmeverk ersätter kol och gas med halm, träpellets eller träflis som kommer från hållbara skogar där träden planteras om uppnår man en betydande minskning av koldioxidutsläppen.

När man förbränner kol och gas tillför man atmosfären stora mängder koldioxid som bidrar till att förvärra klimatförändringarna. Men om man istället använder sig av träd som planteras om, så absorberas den koldioxid som släpps ut när man omvandlar träpellets och flis till el och fjärrvärme. Vetenskapliga studier[1] visar att de nya skogarna absorberar koldioxidutsläppen på bara några år om man använder restmaterial från skogarna för förbränning.

Tack vare biomassa blev stora danska städer av med kolanvändning i ett tidigt skede och de har ändå kunnat leverera stora mängder av den el och fjärrvärme som behövs. Biomassa har därför bidragit till reducerad användning av fossila bränslen, vilket i sin tur har bidragit till en stor minskning av koldioxidutsläppen. Därmed har fjärrvärmen i de stora stadsområdena blivit grönare.

Ekonomisk fördel med biomassa

Med en biomassanläggning får man en klimatvänligare lösning, men man uppnår även ekonomiska fördelar. Ni kan uppnå kolossala besparingar genom att konvertera ett värmesystem som förbränner fossila bränslen såsom kol och olja till ett system som förbränner biomassa såsom träpellets eller flis.

Om ert företag redan producerar avfallsprodukter som kan användas som biodrivmedel så kan ni uppnå ännu större besparingar.

En mångsidig och pålitlig lösning

Linka har många års erfarenhet av att producera och installera värmeanläggningar. Deras biomassanläggningar anpassas till kundens önskemål och behov samt med utgångspunkt i bränsletyperna som finns i närområdet.

Med en biomassanläggning från Linka får ni en optimal och driftsäker anläggningslösning som ger ekonomiska fördelar och som även gynnar miljön.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063