23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Endress+Hauser får toppbetyg för hållbarhet

| Medlemsnyhet | Företag Endress+Hauser AB

EcoVadis rankar Endress+Hauser topp 1% av de företag som jämförs

Hållbar företagskultur

Endress+Hauser får 76 av 100 poäng i EcoVadis globala hållbarhetsrevision, vilket är fyra poäng mer än förra året. Koncernen placerade sig i toppen för femte året i rad 2021 och tillhör därmed den översta procenten av de företag som jämförs.

Endress+Hauser har förbättrats ytterligare inom kategorierna för miljö och hållbarhet. Vad gäller företagsetik, arbetsvillkor och mänskliga rättigheter behåller koncernen en mycket bra placering. Det innebär att Endress+Hauser med sina resultat ligger i toppen och får en platinamedalj efter standarden Gold – den högsta nivån i EcoVadis revisionen.

Målet är att fortsätta utvecklas även inom detta område. ”Vi hjälper våra kunder att vara hållbara. Därför vill vi även vara ledande vad gäller hållbarhet i vårt eget företag och i våra produktionsprocesser”, säger ekonomichefen Luc Schultheiss.

Endress+Hausers produkter, lösningar och servicetjänster hjälper kunder i processindustrin att använda resurser på ett hållbart sätt, minska utsläpp och avfall samt att skydda miljön. Men koncernen jobbar även med att hela tiden minska sitt eget ekologiska fotavtryck. Till exempel förser Endress+Hauser allt fler byggnader och infrastrukturer med hållbar energi och väljer videokonferenser för att minska resandet.

EcoVadis använder 21 kriterier som rör miljö, sociala och etiska förhållanden för att bedöma företag världen över vad gäller deras hållbarhet. Förutom jämförelsen får företagen också förslag på förbättringar. De kan även använda en internetplattform för att bedöma sina egna leverantörer. I dagsläget har 75 000 företag över hela världen certifierats av EcoVadis.

Mer information och EcoVadis rapporten hittar du Här

Medlemsnyhet

Företag
Endress+Hauser AB

Box 1486
171 28 Solna
Sverige
Endress+Hauser AB

Sänd till en kollega

0.078