23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hygienisk pumplösning för livsmedels- och dryckesindustrin

| Medlemsnyhet | Företag AxFlow AB

Hygienisk pumplösning för livsmedels- och dryckesindustrin med Almatec MM-serie | AxFlow AB

Almatec® MM-serie luftdrivna dubbelmembranpumpar (AODD) har utformats speciellt för att uppfylla de strikta standarder, föreskrifter och driftskrav som styr livsmedels- och dryckesindustrin. Pumpar i MM-serien kan CIP och SIP rengöras och har en steril konstruktion utan horisontella vätskepassager där vätska kan bli stående. Pumparna har färre skrymslen och vrår än t.ex. lobrotorpumpar där bakterier kan samlas och kan därav rengöras mer effektivt.

Den speciella konstruktionen medger CIP och SIP rengöring. Vidare så är pumparna Atex-klassade. Pumparna finns i tre storlekar för max. flöde 3,5 m³/h, 9,2 m³/h samt 20 m³/h.

Serien har vätskeberörda delar av elektropolerat rostfritt syrafast stål SS316L. Ytfinheten är bättre än +- 3,2 mikron. Montage konsolerna är gjorda av SS316L och plasten i mellandelen är av elektriskt ledande PE och därigenom även Atex-klassade. Membran, ventilkulor och O-ringar finns i EPDM och PTFE med invulkad stödplatta.

Läs mer om MM-serien.

Hur ser ditt behov ut? Kontakta våra försäljningsingenjörer för just din applikation så hjälper de dig hitta den bästa lösningen. 

Vill du veta mer? Ring oss direkt på 08-602 22 00

 

Medlemsnyhet

Företag
AxFlow AB

Ostmästargränd 12
Box 90162
120 22 Stockholm
Sverige
AxFlow AB

Sänd till en kollega

0.094