23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Minimal internvolym ger stora fördelar i ny ventil

Med LVM07 bygger SMC ut LVM-serien av 2- och 3-portsventiler för kemikalier till att omfatta fem storlekar med genomlopp från 0,8 till 2 mm.

Ventilerna är mediaseparerade med en minimal internvolym och kan fås med SMC:s energisparkrets för minskad energiförbrukning och värmealstring. LVM07 är endast 7 mm bred, vilket ger ett kompakt montage som spar utrymme i applikationen. Genomloppet är 0,8 mm, ventilen är normalt stängd och arbetstrycket är -75 kPa till 0,1 MPa.

Själva magnetspolen är separerad från media genom ett membran som kan beställas i materialen EPDM, FKM eller Kalrez®, medan övriga mediaberörda delar är i PEEK. För extra energibesparing finns utförande med energisparkrets där LVM07 förbrukar så lite som 0,8 W (hållkraft).

Den minimala internvolymen minskar risken för kvarstående vätska i ventilen och designen bidrar till låg partikelgenerering med avseende på mediaberörda delar.

Med LVM07 slipper kunderna kompromissa med storleken och kan få en ventil optimerad för små flöden med de besparingar det medför i såväl utrymme som energiförbrukning, säger Magnus Karlström, produktchef på SMC.

SMC Automation AB
Ekhagsvägen 29
141 71 Segeltorp
Huddinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562764034

Kontaktperson

JK
Joakim Kalcidis
joka@smc.nu

Sänd till en kollega

0.031