23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

SDS Life Science stärker närvaro i Lund med ny regionschef

| Medlemsnyhet | Företag SDS Life Science

Susanna Dahlgren rekryteras som ny regionschef med bas i Medicon Village i Lund. ’’Ett viktigt steg i vår utveckling’’, säger Maria Lundberg, VD för SDS Life Science.

Susanna är disputerad i klinisk immunologi från Karolinska institutet där hon forskade på allergisjukdomar. Därefter så har hon samlat på sig snart 20 år från läkemedelsindustrin och har bland annat forskat på luftvägssjukdomarna KOL och astma på AstraZeneca, och har som projektledare lett korsfunktionella och globala team från forskning till klinisk utvecklingsfas. 

Susanna arbetade även 5 år inom Medical Affairs på det danska företaget ALK där hon fick erfarenhet av sena kliniska studier och att ta ett nytt läkemedel genom registrering och lansering. Närmast kommer hon från Helsingborgsbaserade biotechföretaget Aqilion där hon lett tidiga läkemedelsutvecklingsprojekt inom inflammation och immunologi. 

- Det känns verkligen spännande att få ta del av all kunskap som finns inom SDS, och att nu kunna vara med att hjälpa andra företag att få tillgång till all expertis som vanligtvis bara riktigt stora läkemedelsföretag har tillgång till. Och det behövs ju verkligen för att få fram ett läkemedel hela vägen till patienten, säger Susanna. 

Öresundsregionen allt viktigare

SDS Life Science etablerade sig i Lund 2020 och sedan dess har regionen blivit en viktig del för företaget. 

 -Vår bedömning är att regionen kommer bli allt viktigare för oss. Dels ur tillväxtsynpunkt, men närvaron är också viktigt för värdeskapandet gentemot våra kunder. Eftersom vi har vårt kontor i Medicon Village sitter vi mitt i smeten tillsammans med många av regionens life science-bolag. Här kommer Susanna att spela en viktig roll, säger VD Maria Lundberg

Tidigare i år meddelade SDS att man ingår partnerskap med danska Ozack Aps för att stärka närvaro i Danmark.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
SDS Life Science

Svärdvägen 23
281 33 Danderyd
Sverige
SDS Life Science

Sänd till en kollega

0.093