23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

ZEISS deltar i det nordiska imaging-symposiet

| Medlemsnyhet | Företag Carl Zeiss AB

Det nordiska nätverket Bridging Nordic Microscopy Infrastructures (BNMI) samlar forskare, användare och företag inom life science imaging i Reykjavik.

ZEISS finns på plats när det nordiska nätverket Bridging Nordic Microscopy Infrastructures (BNMI) samlar forskare, användare och företag inom life science imaging för första gången nästa vecka för ett gemensamt nordiskt möte i Reykjavik.

– Mötet organiseras som ett symposium, och vi är både utställare och sponsor. Innehållsmässigt håller vi oss inom ramen för programmet, och vi kommer därför att fokusera på cellular trafficking imaging, främst med vårt mikroskop Lattice Lightsheet 7. Vi erbjuder deltagarna en presentation som bl.a. inkluderar en virtual reality-demonstration, berättar Jesper Kielsgaard som är regional sales manager på ZEISS.

BNMI-nätverket är ett samarbete mellan nordiska institutioner och forskningsmiljöer inom bildbehandling. Syftet med nätverket är att främja kontakten mellan de olika länderna och skapa kreativa samarbetsforum inom life science imaging. Med mötet i Reykjavik vill BNMI samla forskare, användare och representanter för leverantörerna, så att de kan diskutera projekt och få en inblick i den senaste tekniken och de senaste metoderna.

– Vi välkomnar denna möjlighet att träffa några av Nordens ledande forskare och användare inom life science imaging, säger Jesper Kielsgaard.

BNMI-mötet arrangeras på Islands universitet i Reykjavik 17–19 augusti 2022.

Läs mer om Lattice Lightsheet 7 här.

 

Medlemsnyhet

Företag
Carl Zeiss AB

Tegeluddsvägen 76
102 54 Stockholm
Sverige
Carl Zeiss AB

Sänd till en kollega

0.093