23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

AxFlow introducerar en ny serie av slangpumpar

AxFlow introducerar ett nytt pumpvarumärke, realax. Pumpserien realax ger slutanvändarna marknadens största modellurval och består av fyra serier, APY, ISI, IP och RP.

Realax serien med 24 modeller och med kapaciteter från 0,16 ml/varv till 20 l/varv och tryck från 2 till 15 bar. Komprimeringen i pumparna sker med tryckback eller rullutförande. Alla fyra serier lagerförs med ett omfångsrikt sortiment av slangar.

De tätningsfria slangpumparna har många gemensamma egenskaper, som exempelvis reverserbar rotationsriktning, hög motståndskraft mot korrosion och slitage, hög doseringsprecision, torrkörning utan skador, samt enkel rengöring och litet underhållsbehov. Alla har kuggväxelmotor med integrerad växelriktare och ett omfattande tillbehörsprogram.

De minsta pumparna, APY serien komprimeras med rullar och har utvecklats för doseringsapplikationer med små volymer och låga tryck. De sex modellerna väger endast 2,2 kg utan motor och kan användas för provtagning och dosering inom vatten- och avloppsrening, för dosering och mätning av ingredienser och tillsatser inom livsmedelsindustrin samt för kemiska och allmänna processer.

Även på ISI-seriens fem och IP-seriens sex modeller sker komprimeringen med rullar. Kapaciteten sträcker sig från 0,023 l/varv till 13 l/varv vid ett tryck på mellan 2 och 8 bar. Båda modellerna uppfyller kraven i många pumpapplikationer inom lack- och ytbehandlingsindustri, livsmedelsproduktion och i alla applikationer som kräver transport av slam.

De sju modellerna i RP-serien är produktseriens arbetshästar. RP-seriens pumpar, där slangen komprimeras av tryckbackar, klarar tryck upp till 15 bar och kapaciteten ligger på mellan 0,3 l/varv och 20 l/varv. Även de här pumparna är avsedda för hantering av slam, kemiska produkter och livsmedel.

Utvecklingsprogram för pumpar
AxFlow har haft en framträdande position på den europeiska marknaden för slangpumpar i 35 år och har i hög grad bidragit till att tekniken erövrat en stor marknadsandel. Detta har medfört att AxFlow byggt upp spetskompetens inom denna teknik och det stora antal applikationer som slangpumpar kan användas för.

– Våra kunder har länge efterfrågat en slangpump som arbetar effektivt vid låga tryck, men samtidigt håller hög precision, säger Håkan Bjernér, affärsutvecklingschef på AxFlow Holding AB. Andra viktiga egenskaper var att pumparna ska vara enklare att underhålla och uppfylla kraven för livsmedelsapplikationer enligt direktivet EU1935/2004EG. Jag är övertygad om att vårt nya program av slangpumpar ger oss möjlighet att rikta in oss på slangpumpapplikationer för låga och höga tryck.

– Vi är mycket glada att nu få introducera realax serien även i Sverige och vi ser stora möjligheter att få hjälpa våra kunder att öka sin konkurrenskraft på sina marknader, säger Petra Granqvist, VD AxFlow AB.

Slangpumpen är en mogen produkt och en beprövad teknik som utvecklats under flera årtionden. Ytterligare förbättringar innebär därför en stor utmaning för pumpkonstruktören. Förutom att utveckla en pump för låga tryck och låg kapacitet uppfyller realax även kravet på enklare underhåll genom att förbättra inspektionsfönstret på pumphuset. Via inspektionsfönstret kan användaren kontrollera smörjoljenivån i pumphuset. Inspektionsfönstrets utformning på realax-pumparna gör det även enkelt att komma åt rotorn och navet och att ändra antalet shims för att anpassa pumpen till tryckförändringar i applikationen. Tack vare denna lösning behöver pumphusets frontskydd inte demonteras. Det spar värdefull tid och gör underhållet avsevärt enklare.


För mer information, kontakta:
Petra Granqvist
AxFlow AB
Ostmästargränd 12
120 40 Årsta
Tel: 08-602 22 00
Fax: 08-91 66 66
E-mail: petra.granqvist@axflow.se

För närmare information, kontakta:
Håkan Bjernér
AxFlow Holding AB
Wenner-Gren Center
Sveavägen 166,
113 46 Stockholm
Tel: 08-545 476 70
E-mail: hakan.bjerner@axflow.com

AxFlow AB
Ostmästargränd 12
Box 90162
120 22 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5561403246

Kontaktperson

SWF

Sänd till en kollega

0.062