23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

AxFlow levererar vakuumpumpar till svenska kärnkraftverk

Nash vakuumpumpar, som i Sverige säljs av AxFlow, installeras vid flera av de moderniseringar och effekthöjningar som just nu pågår vid de svenska kärnkraftverken.

AxFlow, återförsäljare av Nash vakuumpumpar har levererat olika pumputrustningar, kapacitetsmätningar, reservdelar och service till uppgraderingsprojekt och reparationer vid alla svenska kärnkraftverk. De största leveranserna är för närvarande till ett svensk kärnkraftverk med tolv rostfria aggregat där två Nash vakuumpumpar ingår.

– Besluten om modernisering och effekthöjning vid de svenska kärnkraftverken medför att våra pumputrustningar, i det här sammanhanget är en viktig del för att uppnå de nya kraven och förbättringarna inom kraftverken, säger Fred Lindecrantz, teknik- och försäljningsansvarig för vakuumpumpar och kompressorer vid AxFlow gruppen.

Nash pumpar är konstruerade för att passa de mest krävande tillämpningarna där tillgänglighet och tillförlitlighet är avgörande.

– Genom att öka effektiviteten i kondensorn med hjälp av vakuumpumparna går det att få en upp till femprocentig effekthöjning på turbinen och generatorn. Speciellt gäller det äldre allehanda kraftverk med ångejektorer till kondensorevakueringen där vi ersatt ett eller flera steg med en Nash vakuumpump, säger Fred Lindecrantz.

Med hjälp av kapacitetsmätningar och fiberoptiska inspektioner av installerad vakuumutrustning tar AxFlow även fram rapporter som anger installerade pumpars status samt föreslår förbättringsåtgärder. Dessa inspektionsrapporter ger kraftindustrin möjlighet att mäta och kontrollera sina vakuumsystem och ger bland annat varningssignaler på delar som är på väg att slitas ut.

Om AxFlow
AxFlow AB är en av Sveriges största leverantörer av industripumpar, pumpsystem och tillbehör med hög teknisk standard och produktkvalitet. AxFlow är ett av fyra affärsområden inom Axel Johnson International och ägs av Axel Johnson-koncernen.

AxFlow AB
Ostmästargränd 12
Box 90162
120 22 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5561403246

Kontaktperson

SWF

Sänd till en kollega

0.047