23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Maag bryter ny mark på området kugghjulspumpar

Maag bryter ny mark på området kugghjulspumpar genom lanseringen av sina pumpar i sjätte generationen som AxFlow AB är distributör av. Maag Pump Systems presenterar en helt ny serie av kugghjulspumpar med upp till 50 % högre kapacitet.

”Det bästa har blivit ännu bättre” är en något sliten fras, men den är ovanligt träffande när det gäller denna schweiziska marknadsledare. Maag presenterade den sjätte generationen av sina kugghjulspumpar på K-mässan 2013. Varje enskild komponent i pumpserien, allt från kugghjul och axlar till lager och tätningar, har ändrats för att finjustera delarnas inbördes samverkan. Resultatet är ett system med ett helt nytt och marknadsledande pris/prestandaförhållande.

De största fördelarna för kunderna blir ökad produktivitet och högre processäkerhet på många olika sätt som gör de nya pumparna ännu mer mångsidiga.

• En radikalt förbättrad volymetrisk verkningsgrad gör det möjligt att använda pumpen vid lägre varvtal, skjuvningshastigheter och temperaturer, vilket i sin tur ger mer likformiga uppehållstider. Detta förbättrar produktionshastigheten, polymerkvaliteten och pumpens livslängd samtidigt som energiförbrukningen sänks med hela 5 till 10 %.
• Fördelarna med en förbättrad pumpgeometri uppskattas av kunder som tillverkar lätt nedbrytbara produkter, framför allt under avgasningsfasen där minimala fyllnadsnivåer medför kortare uppehållstider. Det innebär att kunderna kan minimera andelen flyktiga ämnen i sina produkter.
• Den totala produktkvaliteten förbättras. Tack vare högre tryckkapacitet kan finare filterdukar användas längre ned i ledningen. Högre volymetrisk verkningsgrad och mindre pulsationer garanterar dessutom jämn kvalitet och konstant leverans av slutprodukten.
• Det utökade användningsområdet innebär att Maags nya kugghjulspumpar ger tillverkarna möjlighet att bredda sin produktportfölj, eftersom pumparna kan hantera viskositeter som spänner över fem tiopotenser.
• Maag erbjuder även pumphus i alternativa utföranden på sina avtappningspumpar för polymer med gränssnitt som passar äldre pumpgenerationer. Det betyder att kunder som eftersträvar mycket hög kostnadseffektivitet, och samtidigt vill eliminera flaskhalsar i sin befintliga anläggning, får stor nytta av den enastående prestanda som den nya pumpgenerationen erbjuder i kombination med minsta möjliga installationskostnader.

I produktportföljen ingår flera pumpstorlekar med kapacitet från ett fåtal kg/t upp till 100 ton/t och med konstruktionsalternativ anpassade till det aktuella användningsområdet. Storlekarna från 250 och uppåt finns tillgängliga vid lanseringen, medan övriga storlekar introduceras under 2014.

– Maag erbjuder helt enkelt den mest kostnadseffektiva och kraftfulla serien av förträngningspumpar som finns på marknaden i dag. De kan tappa av polymer från enheter med förvånansvärt hög viskositet: upp till 20 000 Pas, beroende på pumpstorleken. Det är helt unikt för vår bransch, säger Manfred Waeckerlin, chef för affärsområdet polymerpumpar Maag. Detta är ett resultat av inte mindre än åtta års holistisk forskning och utveckling och vi är övertygade om att vi nu tar Maag och dess kunder till en ny tidsålder när det gäller produktivitet.

Maags pumpar i generation 6 lanserades på K-mässan i Düsseldorf i oktober 2013.


För mer information, kontakta:
Petra Granqvist
AxFlow AB
Ostmästargränd 12
120 40 Årsta
Tel: 08-602 22 00
Fax: 08-91 66 66
E-mail: petra.granqvist@axflow.se

AxFlow AB
Ostmästargränd 12
Box 90162
120 22 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5561403246

Kontaktperson

SWF

Sänd till en kollega

0.048