23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

SMC lanserar tryckstegrare med återvinning av tryckluften

Nya VBA använder tryckluft för att höja trycket i de applikationer där det behövs så att stamtrycket kan hållas nere. En inbyggd returkrets återvinner delar av tryckluften vilket ger en mycket låg förbrukning och sparar energi och pengar.

VBA utnyttjar tryckluft och kolvarea för att skapa en tryckhöjning med fast utväxling 1:1,7 och är ett bra alternativ till en motordriven booster som kan bli både dyr och energikrävande i applikationer med låga flöden. Fördelen med en tryckstegrare är att den säkrar funktioner som kräver ett högre tryck, utan en höjning av systemtrycket, vilket ger en mer miljövänlig och ekonomisk lösning.

En inbyggd returkrets minimerar tryckluften som åtgår för att skapa tryckhöjningen i och med att delar av luften hela tiden återanvänds, något som ytterligare minskar både miljöpåverkan och driftskostnad. Konstruktionen med tre kolvar och inbyggd ljuddämpare ger en ljudnivå i paritet med ett normalt samtal, vilket bidrar till en bra arbetsmiljö. Nya VBA kan monteras vertikalt och är montagemässigt kompatibel med nuvarande modell. Intervallet för utgående tryck är 0,3 till 1,2 MPa och tryckstegringen 1,7.

Vi vet att varje höjning av systemtrycket ger stora förluster i form av både läckage, ökad luftförbrukning och ökad elförbrukning hos kompressorn. Att istället höja trycket lokalt där det behövs med hjälp av en tryckstegrare är ofta en mycket bättre lösning. I och med energisparfunktionen blir vinsten dessutom ännu högre” säger Mattias Sundberg, produktchef på SMC.

Mer information:
Mattias Sundberg
Produktchef
Tel: +46 70-860 20 15
E-post: masu@smc.nu

SMC Automation AB
Ekhagsvägen 29
141 71 Segeltorp
Huddinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562764034

Kontaktperson

JK
Joakim Kalcidis
joka@smc.nu

Sänd till en kollega

0.047