23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

”Det är utanför komfortzonen som magin sker”

Förra veckan tog Johanna Repits en paus från sitt ordinarie uppdrag som Head of Medical Solutions på Scientific Solutions för att åka till Turkiet och delta i en massiv medicinsk simuleringsövning arrangerad av EUs civilförsvarsmekanism.

Johanna jobbade för EMLab som deltog i den största medicinska simuleringsövningen någonsin för certifiering som expertteam inom European Civil Protection Pool. Övningen ägde rum i Canakkale, Turkiet och mer än 2 400 deltagare närvarande från länder över hela Europa. Scenariot i simuleringen var en jordbävning med samtidigt utbrott av MERS för att kunna testa kapaciteten hos både fältsjukhusen och de mobila labben.

”I princip gjorde vi som vi brukar göra när labbet blir utskickat för att stötta med virusdiagnostik i en utbrottszon” berättar Johanna. ”Hela tanken med övningen är att det ska vara realistiskt och det hade de verkligen lyckats med. Skådespelare, volontärer, lokal blåljuspersonal och lokala myndigheter gjorde upplevelsen väldigt verklighetstrogen. Så vi gjorde som vi alltid gör; vi byggde labbet, gjorde virusdiagnostik och plockade ner labbet igen när vi var klara.”

Under övningen testades labbens och fältsjukhusens gränser, funktionalitet, säkerhet, samarbetsmöjligheter och intern och extern kommunikation. Deltagarna utsattes för saker som kan hända under ett normalt uppdrag, allt ifrån bränder, storm och strömavbrott till smittade patienter på fel plats, osäkra prover och sabotage i labbet. Men med skillnaden att allt skedde under fyra dagar i stället för under en period på 4-6 veckor.

”Jag var biträdande gruppledare under övningen vilket betydde att timmarna snabbt fylldes av möten, problemlösning och att se till att kollegorna i labbet hade det så bra som möjligt”.

”Övningen gick bra och som alltid när jag arbetar med EMLab blir jag imponerad av dessa fantastiska människor jag får arbeta med. Jag är väldigt tacksam att få delta i EMLabs arbete och att jag har en arbetsgivare som uppmuntrar mitt deltagande, även om det betyder att jag är borta från det ”vanliga” jobbet och är mer eller mindre okontaktbar i veckor i sträck ibland. Tack bästa kollegor på Scientific Solutions och fina Henrik Södermark för att ni skapar rum och möjlighet för mig att fortsätta stötta EMLab.”

”Detta är definitivt en upplevelse som leder till utveckling för mig personligen. Det har varit intensivt och utmanande. Men det är ju utanför komfortzonen som magin sker, och jag är tacksam för att jag fått vara med dessa galna dagar. Jag har haft väldigt ROLIGT!”

Scientific Solutions Scandinavia AB
Wallingatan 26 B
111 24 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5567468854

Kontaktperson

Johanna Repits
Chief Scientific Officer
+46 73 823 0790 johanna.repits@scientificsolutions.se

Sänd till en kollega

0.048