23948sdkhjf

Därför är det så svårt att hålla sig från snacksen

Okej alla gottegrisar, forskare vid Max Planck institutet och Yale påstår att om vi regelbundet mumsar i oss små mängder livsmedel med högt fett- och sockerinnehåll, så förändras våra hjärnor – hjärnan vill ha mer av det goda.
De flesta människor uppskattar sötma. Om man lägger till fett till sockret, så smakar det ännu bättre – tänk glass, choklad och bakverk.

– I västvärlden har vi en tendens att äta mat med hög fetthalt och hög sockerhalt. Vi tror att hjärnan lär sig denna vana, säger Sharmili Edwin Thanarajah, en av författarna till en studie, som presenteras i Cell...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Life Science Sweden och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Genmutation som förhindrar smärta kartläggs av forskare
Rockad i ledningen för Kancera
Covidvaccin från Novavax föreslås få fullt godkännande
15 framtidsyrken inom life science: “Huggsexa om kompetens”
Han tar över som ordförande i CTR
Studie: Granatäpplen kan hjälpa till att rena vatten från läkemedel
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078