23948sdkhjf

Neogap rekryterar medicinsk chef

Bioteknikbolaget Neogap Therapeutics har utsett Hanjing Xie till Chief Medical Officer. Hennes uppgift blir att leda företagets utvecklingsprogram och första kliniska studie.

Hanjing Xie har tidigare arbetat för företag som Idogen, Oncopeptides och Bayer, och har även erfarenhet från Karolinska universitetssjukhuset, Karolinska institutet och S:t Görans sjukhus. Hon är docent och seniorkonsult inom onkologi och har en doktorsexamen i klinisk farmakologi.

Neogap fick nyligen godkännande för att starta en klinisk fas I/IIa-studie av sin cellterapi mot kolorektalcancer, en studie som väntas påbörjas under första halvåret 2023.

Enligt Samuel Svensson, vd för Neogap, innebär rekryteringen av Hanjing Xie att företaget tillförs omfattande expertis.

– Dr. Xies mångsidiga bakgrund inom läkemedelsindustri och akademi samt specialistkompetens inom klinisk onkologi och hematologi gör henne väl lämpad att leda arbetet med vår cellterapistudie, han i ett pressmeddelande.

Neogaps cellterapi, kallad pTTL, behandlar solida tumörer genom att träna immunförsvaret att känna igen och angripa cancern med hjälp av specifika förändrade proteiner, så kallade neoantigener.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094