23948sdkhjf

Life science-profil lämnar vd-jobbet i Umeå

Jennie Ekbeck, vd för Umeå Biotech Incubator (UBI), lämnar sin post efter 11 år. "Jag har nu kommit fram till att det är dags att göra något annat. Vad det är har jag ingen aning om, men framtiden känns väldigt spännande", skriver hon på Linkedin.

Jennie Ekbeck tillträdde 2012 som vd för UBI och har lett bolaget under en period då det etablerat sig som en ledande inkubator inom bioteknik. Hon har också varit en frispråkig profil inom branschen.

Nu har hon valt att lämna sin post, vilket meddelades av UBI:s styrelse i ett pressmeddelande på onsdagsförmiddagen.

– Jennie har med sitt moderna ledarskap varit väldigt viktig för UBI:s utveckling till en framgångsrik inkubator och hennes efterträdare får en fantastisk plattform att verka ifrån. Vi önskar Jennie all lycka i framtiden och nu ser vi fram emot att ta nästa steg i utvecklingen av UBI tillsammans med de övriga bolagen i koncernen, säger UBI:s styrelseordförande Lena Karlsson Engman i en kommentar.

I pressmeddelandet säger Jennie Ekbeck att hon haft en fantastiskt tid på UBI, men att det är dags att söka nya utmaningar.

– Jag är väldigt tacksam över den möjlighet jag fått att utveckla både inkubatorn och industrin men även mig själv i den här rollen, säger hon.

UBI:s styrelse har inlett en process för att rekrytera en ny vd.

UBI är ett majoritetsägt dotterbolag till Umeå universitet Holding med ett övergripande syfte att främja tillväxten av life science-branschen i Umeå. Övriga ägare är Umeå Kommunföretag samt Region Västerbotten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078