23948sdkhjf

Höjt bud i strid om att ta över Sensidose

EQL Pharma ger sig in i kampen om att få förvärva Sensidose, som utvecklar individualiserad dosering av läkemedel. Budet på torsdagsmorgonen är drygt 20 procent högre än det som Navamedic lade i slutet av mars.

Budet från EQL Pharma innebär att man skulle ta över samtliga aktier i Sensidose för totalt cirka 91 miljoner kronor, vilket motsvarar 7,60 kronor per aktie.

I ett uttalande rekommenderar styrelsen i Sensidose aktieägarna att acceptera det nya budet, som konstateras vara "mer attraktivt ur ett finansiellt perspektiv" än Navamedics bud. I övrigt bedömer styrelsen att det bägge erbjudandena är likvärdiga och att båda budgivarna skulle vara goda ägare till Sensidose.

EQL har i ett meddelande till de anställda och ledningen på Sensidose uppgett att det inte finns några planer på förändringar av organisation, verksamhetsplaner eller anställningsvillkor för Sensidose personal.

Sensidose grundades i Uppsala 1998 och flyttade till Sollentuna 2014. Företagets aktie handlas sedan april i fjol på på Spotlight Stock Market.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078