23948sdkhjf

Brottsmisstankar mot Clines vd – tar time out

Cline Scientifics vd Patrik Sundh har delgivits misstanke om marknadsmanipulation och tar nu en time out från sin post. Turbulensen gör att bolaget skjuter upp sin aviserade nyemission.

Förundersökningen mot Patrik Sundh rör ett köp av B-aktier för cirka 62 000 kronor som han gjorde i november i fjol. Han förnekar att det fanns något uppsåt att påverka aktiekursen och säger sig vara förvånad över misstankarna.

– Syftet med att köpa aktier har enbart varit att jag tror på bolaget och dess framtid. Jag har enbart köpt aktier, inte sålt en enda aktie och således inte tjänat pengar på aktiehandel. Mot denna bakgrund i förening med att mina köp endast avser cirka 62 000 kronor är det min förhoppning att förundersökningen läggs ner, säger han i ett pressmeddelande.

På måndagen meddelade Patrik Sundh att han tar en paus från vd-positionen tills det står klart vad förundersökningen kommer fram till. Styrelsen har utsett Vice President Hanne Evenbratt till tillförordnad vd under den tiden. Hon har varit ansvarig för företagets produktutveckling sedan 2015.

Den företrädesemission på 6,3 miljoner kronor som bolaget skulle ha inlett på måndagen skjuts upp, enligt styrelsen, "på grund av de oklarheter som föreligger runt företagets vd som delgivits misstanke om marknadsmanipulation".

Cline Scientific, som har sitt säte i Mölndal, utvecklar stamcellsterapier och cancerdiagnostik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125