23948sdkhjf

Fyra nya ansikten i Lif:s styrelse

Fyra nya ledamöter – från Haleon, Takeda, BMS Norden samt Merck Sverige – har valts in i styrelsen för branschorganisationen Lif - de forskande läkemedelsbolagen.

En av de nya ledamöterna är Anja Schwarz, Sverigechef för Haleon, det nya bolag som bildades när GSK i fjol knoppade av sin verksamhet inom konsumenthälsa, som Life Science Sweden tidigare rapporterat.

– Mitt fokus är egenvård, som är avgörande för prevention, vård och att stärka apotekens roll i hälso-och sjukvårdssystemet, säger hon i ett pressmeddelande.

Ny är också Vatroslav Mateljic, vd för Takeda Sverige, som vill att företaget ska fortsätta ta del av Lif:s arbete inom områden som hälsodata, digitalisering och klinisk forskning.

– Som ny styrelsemedlem tror jag att jag med mina över 20 års erfarenhet inom läkemedelsbranschen och mitt engagemang för policyförändringar inom sällsynta sjukdomar och tillgång till läkemedel kan ge ett värdefullt bidrag till denna viktiga agenda, säger han.

Övriga nyinvalda ledamöter i Lif styrelse är Jörg Schulze, vd för Bristol Myers Squibb Norden och Anders Wesslau, vd för Merck Sverige.

Invalet skedde på Lifs årsstämma den 16 maj.Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079