23948sdkhjf

Mikael Kubista lämnar Tataa: "Världen förändras"

Tataa Biocenter byter ut delar av ledningen, inklusive vd:n och medgrundaren Mikael Kubista. Förändringen sker, enligt ett pressmeddelande, för att ”stödja företagets fortsatta tillväxt och långsiktiga ambitioner”.

Till ny vd utses företagets tidigare finanschef Mathias Hallin. Kennet Mattsson blir ny SVP inom Commercial Operations och Kristofer Hellberg utses till SVP inom Laboratory Services.

Utnämningarna ska, enligt det kortfattade pressmeddelandet, göra det möjligt för Tataa att fortsätta tillhandahålla sina tjänster inom molekylär analys för den biofarmaceutiska industrin, förbättra sitt tjänsteutbud och bibehålla sin position som CRO-partner åt kunder.

Mikael Kubista, som nu lämnar sitt livsverk, kommenterar förändringen på Linkedin:

”Det är tråkigt att efter 22 år lämna Tataa Biocenter, som vi grundade som en grupp ledande akademiska forskare och växte organiskt från grunden till ett Sweden Technology Fast 50-företag. Men tiden flyger och världen förändras. När vi accepterade investeringar för att gå över till reglerade bioanalyser visste vi att vi behövde ändra hur gamla Tataa fungerade”, skriver han och önskar den nya ledningen lycka till in i en ny fas för bolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062